Νέα παράταση υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021

Με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ανακοινώθηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για όλους τους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021, προκειμένου να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος για την έκδοση των ενιαίων πιστοποιητικών δικαστικής φερεγγυότητας από τα οικεία Πρωτοδικεία.

 

Οι σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν εντός των επόμενων ημερών. Προς διευκόλυνση της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών, διευκρινίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών έχουν όσοι έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου.

 

Ειδικότερα, όσοι δικαιούχοι έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, ανεξαιρέτως, υποχρεούνται στην υποβολή του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας.

 

Το πιστοποιητικό προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, ήτοι των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας.

 

Στην περίπτωση που η έδρα του δικαιούχου δεν βρίσκεται στις ανωτέρω περιοχές, το πιστοποιητικό, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο της έδρας και υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, ενώ η σχετική αίτηση για την έκδοσή του δύναται να υποβάλεται και μέσω του gov.gr.

 

Παράλληλα, θα προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ΚΥΑ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για την παροχή της δυνατότητας επιστροφής του επιστρεπτέου μέρους της ενίσχυσης εντός της περιόδου χάριτος.

 

Ο υπολογισμός του επιστρεπτέου ποσού και η εμφάνιση της σχετικής ταυτότητας οφειλής θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, ανάλογα με την πορεία υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών.

 

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών είναι διαθέσιμο εδώ:

 

https://bit.ly/3hG2vqj