Λήψη ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικής απόφασης απο τo Πρωτοδικείο Λάρισας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα, 22 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την λειτουργία του επίσημου ιστοτόπου του, το Πρωτοδικείο Λάρισας εντάχθηκε στα Δικαστικά Καταστήματα που συμμετέχουν στην εφαρμογή του gov.gr για την έκδοση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικής απόφασης.

Μέσω της εφαρμογής είναι διαθέσιμες, προς το παρόν, μόνο οι αποφάσεις του έτους 2021. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis.

Οι δικηγόροι που έχετε παραστεί σε δίκες και ζητάτε τις δικαστικές αποφάσεις που τις αφορούν, μπορείτε να ανακτήσετε απλό αντίγραφο των αποφάσεων ή να ζητήσετε ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο αντίγραφο των αποφάσεων. Ακόμη, μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση και σε άλλες δικαστικές αποφάσεις δικών που δεν έχετε παραστεί, αιτιολογώντας το αίτημα σας. Θα χρειαστείτε:

  • είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • είτε τους κωδικούς της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων (ΟΔΣ)
  • να πληρώσετε το προβλεπόμενο παράβολο για τα ηλεκτρονικά υπογεγραμμένα αντίγραφα των αποφάσεων

Θυμίζουμε πως η ενέργεια αυτή ήρθε ως επακόλουθο της επιστολής της Προέδρου του Δ.Σ.Λ. προς τους Διευθύνοντες τα Δικαστικά Καταστήματα Λάρισας, με την παράκληση να δηλώσουν την επιθυμία και σύμφωνη γνώμη τους στην κοινή επιστολή των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ώστε να συμπεριληφθούν τα ανωτέρω Δικαστικά Καταστήματα στην επόμενη φάση επέκτασης λειτουργίας της δράσης.

Ευελπιστούμε πως σύντομα και τα υπόλοιπα Δικαστικά Καταστήματα Λάρισας θα συμπεριληφθούν στην ανωτέρω εφαρμογή ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ζητήματος θα ενημερωθείτε άμεσα.

Η Πρόεδρος

Νικολέττα Ν. Μπασδέκη

gov_gr-thumb-1200