Νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά το δημοψήφισμα»- Επιστημονική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και οΔικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά το δημοψήφισμα».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, Δημήτριος Βερβεσός, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, Ευστάθιος Κουτσοχήνας, και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, Στυλιανός Μαυρίδης. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του Δ.Σ.Θ Αναστάσιος Ντούγκας.

Οι εισηγητές ανέπτυξαν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες νομικά θέσεις, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού στις τέσσερις καιπλέον ώρες της εκδήλωσης.

Εισηγητές των επί μέρους θεμάτων ήταν:

Ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του ΕΚΠΑ, Άγγελος Γιόκαρης, η ομότιμος καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ζωή Παπασιώπη – Πασσιά, η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Παρούλα Νάσκου – Περράκη, ο ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνιος Μπρεδήμας, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ και Δρ Εμπορικού Δικαίου, Ευστάθιος Κουτσοχήνας και ομόνιμος λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε μία κατάμεστη αίθουσα, με την παρουσία μεγάλου αριθμού Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, δικηγόρων, νομικών και κοινού.

Χαιρετισμούς και παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο Πρόεδροςτης ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο καθηγητής Α.Π.Θ – συγγραφέας Δημήτριος Καραμήτσος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γεώργιος Σταματογιάννης, οι πρώην Πρόεδροι του ΔΣΘ, Δημήτριος Γαρούφας και Νικόλαος Βαλεργάκης κ.α. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Βυζαντινή Χορωδία του Δ.Σ.Θ.

thsn-1_0