Ανακοίνωση του Δ.Σ.Λ. για την επιλογή του βουλευτή – μέλους του κ. Χρήστου Καπετάνου να ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο

Λάρισα 22.12.2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση  ψήφισε το  φορολογικό νομοσχέδιο αγνοώντας την κραυγή αγωνίας των δικηγόρων , που αντιμετωπίζουν πλέον άμεσα τον κίνδυνο βίαιης εξόδου από την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή της υπαλληλοποίησής τους αλλά και τις ενστάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για την αντισυνταγματικότητα διατάξεών του.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στην εν γένει αδιαφορία της για την στήριξη του δικηγορικού επαγγέλματος και των δικηγόρων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, συνεπεία της
υπερδεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, λόγω των μνημονιακών πολιτικών, της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, βιώνοντας την αγωνία των μελών του , μεγάλη μερίδα  των οποίων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα δυσβάστακτα αυτά μέτρα, τα οποία σε συνάρτηση με τα ασφαλιστικά θα οδηγήσει τον κλάδο σε αφανισμό, εκφράζει έκδηλα τη  δυσαρέσκεια  του για τη στάση του βουλευτή και μέλους του Συλλόγου μας κ. Χρήστου Καπετάνου, ο οποίος, μολονότι γνωρίζει τις αγωνίες των συναδέλφων του, τις οποίες του εκθέσαμε με λεπτομέρεια κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Συλλόγου μας,  υπερψήφισε το φορολογικό νομοσχέδιο, αδιαφορώντας για την κραυγή αγωνίας των δικηγόρων.

Το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίζονται οι βουλευτές κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους, προβλέπει ρητά  (άρθρο 60 & 1 ) ότι « Οι βουλευτές έχουν απεριόριστα το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση».  Η συνείδηση του συναδέλφου βουλευτή κ. Καπετάνου κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου προέκρινε προφανώς την κομματική πειθαρχία από τον αφανισμό των δικηγόρων.

Ας κοιτάξει στα μάτια τους συναδέλφους του και ας κρίνει για την ορθότητα των αποφάσεών του. Η αλήθεια είναι μία : ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ