ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αιτήσεις προτίμησης – εξαίρεσης

Όσοι Δικηγόροι και ασκούμενοι Δικηγόροι επιθυμούν να διορισθούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ή να εξαιρεθούν (να υποβάλουν δηλαδή αίτηση προτίμησης ή εξαίρεσης αντίστοιχα), μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους από σήμερα Δευτέρα 18.9.2023 και ώρα 18.00 μέχρι το Σάββατο 23.9.2023 και ώρα 18.00, σε 24ωρη βάση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση portal.olomeleia.gr
Για την διευκόλυνση των συναδέλφων που τυχόν αντιμετωπίζουν δυσχέρεια στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησής τους, δίδεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (3ος όροφος – Βιβλιοθήκη), ως εξής : Την Τετάρτη 20/9, την Πέμπτη 21/9 και την Παρασκευή 22/9, από τις 09.00 έως τις 11.00.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :
1. Μόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.
2. Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας).
3. Δεν δύνανται να διοριστούν Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός αν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.
4. Τους διορισμούς θα κάνει αρμοδίως, κατόπιν κληρώσεως, o Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).
5. Δεν διορίζονται σε κανένα εκλογικό τμήμα της επικράτειας ως αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές ανεξάρτητα από την περιφέρεια ανακήρυξής τους.
5. Δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις:
α) για συνυπηρέτηση, διορισμό αναπληρωματικών, και αμοιβαίες αλλαγές διορισμών,
β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες, από μία εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.

Τα κωλύματα διορισμού, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων, καθορίζονται στην υπ’ αριθμ. 2286/18.9.2023 εγκύκλιο του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ