Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου ΔΣΛ για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Λάμπρου Μαργαρίτη

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 29.11.2022

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Λάμπρου Μαργαρίτη.

Υπήρξε εκ των πλέον σημαντικών και εμβληματικών προσωπικοτήτων της νομικής επιστήμης.   Η επιστημονική δράση του υπήρξε μνημειώδης. Επί δεκαετίες Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο Νομικό Τμήμα του ΑΠΘ και στην Εθνική Σχολή Δικαστών, με αναρίθμητες εισηγήσεις σε νομικά συνέδρια και διαλέξεις, με ανεξάντλητο συγγραφικό έργο, με συμμετοχές ως επικεφαλής σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και φυσικά με απαράμιλλη δικηγορική διαδρομή, στη διάρκεια της οποίας κόσμησε κυριολεκτικά τα έδρανα των ποινικών Δικαστηρίων όλης της χώρας.

Ο Λάμπρος Μαργαρίτης  τίμησε με την παρουσία του πολλές φορές τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, ως ομιλητής νομικών εκδηλώσεων . Η πιο πρόσφατη, λίγες μόλις ημέρες πριν φύγει πρόωρα από τη ζωή.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την τεράστια προσφορά του στο δικηγορικό λειτούργημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ            ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΝΕΛΛΑΚΗΣ