Τουρνουά Αντισφαίρισης “Open Νομικών 2022” από το Τμήμα Αντισφαίρισης του Σ.Π.Α.Δ.Λ.

ΔΛ2

Τουρνουά Αντισφαίρισης Open Νομικών 2022”

Α. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Το Τμήμα Αντισφαίρισης του Σωματείου Πολιτισμού Αθλητισμού Δικηγόρων Λάρισας με έδρα τη Λάρισα αποφασίζει τη διεξαγωγή του Ερασιτεχνικού Τουρνουά Αντισφαίρισης Open Νομικών 2022”.

Κατηγορίες : 1) Ανδρών 2) Γυναικών 3) Διπλά Ανδρών 4) Διπλά Μικτά

Β. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 με προβλεπόμενη λήξη τουρνουά (απονομές) την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Γ. ΕΔΡΑ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Tennislife Club στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Μητσιμπόνα» στη Λάρισα

Διεύθυνση γηπέδων: Τέρμα Κοζάνης & Ηρ. Πολυτεχνείου Αθλητικό Κέντρο Μητσιμπόνα Τ.Κ. 41447, τηλ επικοινωνίας 2413016928 (Γραμματεία, κρατήσεις), Web: www.tennislife.gr E-mail: info@tennislife.gr

Επιφάνεια γηπέδων: 5 Χωμάτινα Μπάλες: Οι παίκτες θα χρησιμοποιούν δικές τους μπάλες

Υπεύθυνοι Αγώνων : Αναστασίου Γεώργιος 6973335839 και Γιαννούλας Φώτιος 6937246517

Δ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά έχουν όλοι οι εν’ ενεργεία αλλά και ασκούμενοι και συνταξιούχοι Δικηγόροι, Δικαστές, Συμβολαιογράφοι και Δικαστικοί Επιμελητές.

Η δήλωση συμμετοχής του κάθε συμμετέχοντα αποτελεί και Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιής και αγωνίζεται με δική του αποκλειστικά ευθύνη

Δηλώσεις συμμετοχής – απόσυρσης θα γίνονται από 07.06.2022 μέχρι την 21.06.2022 και ώρα 17:00 στoe-mailspadltennis@gmail.com.

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 22/06/2022 και ώρα 18:00 και το πρόγραμμα θα αναρτηθεί σε προσβάσιμο έγγραφο στο googledriveγια το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους συμμετέχοντες.

E. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΕΠΑΘΛΑ

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Μία προκριματικών αγώνων και μία τελική φάση.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ : Σύστημα ομίλων με Roundrobin(όλοι με όλους) σε group4 (ή 3 ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις 5) αθλητών. Οι αγώνες θα γίνονται σε 2 νικηφόρα miniset των 4 games με πλεονέκτημα.

Στο 4-4 θα παιχθεί tiebreak 5 πόντων.

Σε ισοπαλία 1-1 σετ και 4-4 gamesστο τρίτο set θα παιχθείtiebreak των 7 πόντων.

Από την προκριματική φάση προκρίνονται για την τελική φάση οι 8 καλύτεροι κάθε κατηγορίας για να συγκροτήσουν 8αρια ταμπλό (π.χ. για 5 ομίλους: οι 4 1οι & οι 3 καλύτεροι 2οι , για 4 ομίλους: οι 1οι & 2οι, για 3ομίλους: οι 1οι,οι 2οι & οι 2 καλύτεροι 3οι ).

Σε περίπτωση που οι συμμετοχές σε κάποια κατηγορία είναι λιγότερες από δέκα (10) το ταμπλό της τελικής φάσης θα είναι 4άρι.

Σε περίπτωση που οι συμμετοχές σε κάποια κατηγορία είναι περισσότερες από είκοσι (20) θα αγωνιστούν στην τελική φάση και οι καλύτεροι στις θέσεις 9-16 σε ξεχωριστό 8αρι επίσης ταμπλό του οποίου οι δύο πρώτοι νικητές θα λάβουν κύπελλο.

Για την κατάταξη στα group ή για την επιλογή των καλύτερων της ίδιας θέσης ισχύουν κατά σειρά προτεραιότητας τα παρακάτω κριτήρια:

α. Περισσότερες νίκες – β. Περισσότερα κερδισμένα sets – γ. Περισσότερα κερδισμένα games όλων των αγώνων – δ. κλήρωση

Η προκριματική φάση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ : 8αρι ή 4άρι ταμπλό (ανάλογα με τη συμμετοχή) με σύστημα knockout. Οι αγώνες θα γίνονται σε 2 νικηφόρα σετ των 6 games με tie break στα 7 σε περίπτωση 6-6. Το τρίτο σετ σε περίπτωση ισοβαθμίας στα set με 1-1 θα είναι super tie-break στους 10 πόντους

Οι δύο πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν κύπελλο

ΣΤ. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να αγωνιστούν με όλους τους αντιπάλους του ίδιου ομίλου τους.

Ο κάθε παίχτης έχει δικαίωμα παρέκκλισης από το αγωνιστικό του πρόγραμμα μια φορά στη διάρκεια του τουρνουά και πάντα σε συνεννόηση με τη γραμματεία αγώνων. Σε περίπτωση περεταίρω παρέκκλισης καθώς και σε περίπτωση αγωνιστικής απουσίας χωρίς ενημέρωση της γραμματείας ο αγώνας κατοχυρώνεται στον αντίπαλο με σκορ 4-0, 4-0 (walk over) στην προκριματική ή 6-0, 6-0 στην τελική φάση.

Ο προγραμματισμός των αγώνων θα γίνεται ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία των διοργανωτών με τους παίκτες. Δύναται και οι παίκτες να κανονίσουν τον μεταξύ τους αγώνα ενημερώνοντας τους διοργανωτές έγκαιρα ώστε να βρεθεί διαθεσιμότητα γηπέδου.

Όλα τα ματς θα θεωρηθούν έγκυρα εφόσον και μόνο διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Tennislife Club.

Γυναίκες ή ζευγάρια μικτά που το επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος στις ανδρικές κατηγορίες. Το αντίστροφο δεν επιτρέπεται.

Ζ. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για το τουρνουά δεν θα υπάρχει κόστος εγγραφής. Ωστόσο, οι αγωνιζόμενοι για τους αγώνες της προκριματικής φάσης θα πληρώνουν το κόστος χρήσης των γηπέδων το οποίο ανέρχεται σε 4€/ώρα ανά αθλητή. Σε περίπτωση χρήσης φώτων το κόστος θα είναι συμπληρωματικά 2€/άτομο ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας.

Η συμμετοχή στην τελική φάση για όλους τους συμμετέχοντες που θα καταφέρουν να προκριθούν είναι δωρεάν και το κόστος αυτής θα καλυφθεί από τον Σ.Π.Α.Δ.Λ. και το χορηγό της διοργάνωσης και αλυσίδα καταστημάτων καφέ De-Tox.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΔΛ