Επιστολή της Διευθύνουσας το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την επισκευή των διαπιστωθεισών βλαβών του δικαστικού κτιρίου Ελασσόνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Αριθ. Πρωτ/

 

Ελασσόνα,1-4-2021

 

ΠΡΟΣ

τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης,

κ.Γενικό Γραμματέα,

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του Υπουργείου (Υπ’όψη κ.κ Πατσαδέλη και Τράκα),

κάθε Αρμόδιο Τμήμα

 

 ΑΙΤΗΣΗ

ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ Ι. ΚΑΣΤΟΥ, Ειρηνοδίκη Ελασσόνας, κατοίκου Λάρισας (Μητροπολίτου Αμβροσίου 33) τκ41221, τηλ.6944863730, email: efikast@yahoo.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

(ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙΣΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ-ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ)

 

Με την παρούσα μου, σας ενημερώνω, ότι έλαβε χώρα την 24η-3-2021 ημέρα Τετάρτη, ο Β’ βάθμιος έλεγχος της Επιτροπής Ελέγχου Μετασεισμικής Αυτοψίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε., λόγω του σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021, παρουσία της υπογράφουσας, της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και των υπαλλήλων της Γραμματείας της υπηρεσίας Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Ελασσόνας, κατόπιν δε και της προφορικής διαβεβαίωσης των υπευθύνων του κλιμακίου, κ.κ. Θεόδωρου Ηλιόπουλου και Δημητρίου Φιλιππάκου, εισήλθαμε από την ίδια ημέρα και έκτοτε λειτουργεί κανονικά η υπηρεσία.

Σήμερα, 1-4-2021 παρελήφθη το έγγραφο πόρισμα της ως άνω Επιτροπής, το οποίο πιστοποιεί την καταλληλότητα του κτιρίου, υπό την προϋπόθεση να επισκευασθούν οι διαγνωσθείσες μακροχρόνιες φθορές και ζημίες από την έλλειψη συντήρησης και την επίταση αυτών εξ αιτίας του επιγενομένου πρόσφατου σεισμού. Εξ αιτίας των ως άνω φθορών υπάρχει κίνδυνος εισροής ομβρίων υδάτων από την οροφή (ήδη υπάρχουν εκτεταμένες υγρασίες εξ αιτίας των οποίων πολλάκις μέσα στο μήνα, παρουσιάζεται διακοπή των ηλεκτρικών γραμμών, της χρήσης Η/Υ και διαδικτυακής επικοινωνίας), με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της υπηρεσίας. Σας αποστέλλω το πόρισμα στο οποίο τονίζεται, ¨ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ¨ΟΛΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, όπως εξειδικεύονται και ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, οι οποίες είναι αρμοδιότητάς σας.

 

Με εκτίμηση

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΣΤΟΥ

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

 

Σας αποστέλλω το πόρισμα της Β΄βάθμιας Επιτροπής