Ψήφισμα του Δ.Σ. για την απαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά κουκουλοφόρων κατά του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Λάρισα, 3 Νοεμβρίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ

             Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

            Καταδικάζει την απαράδεκτη και υβριστική συμπεριφορά κουκουλοφόρων κατά του  Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διακεκριμένο ακαδημαϊκό κ. Δημήτρη Μπουραντώνη.

            Εκφράζει την αγανάκτησή του για τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες είναι ανάρμοστες για ευνομούμενη Πολιτεία και παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα.

            Συμπαρίσταται αμέριστα και στηρίζει τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι τα  μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές, πρέπει να ασκούν ανεμπόδιστα τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης των ιδεών και της επιστημοσύνης και όχι σε ένα χώρο ανομίας.

            Τέλος δηλώνει ότι σκηνές όπως αυτές που διαδραματίστηκαν στο γραφείο του Πρύτανη με προπηλακισμούς, σωματική βία και βιαιοπραγίες σε βάρος του και που αναπαράχθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Κοινωνικής Δικτύωσης δεν έχουν θέση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στην Ελληνική Κοινωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο