Πράξη της Υποθηκοφύλακα Λάρισας για τη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου/Ενεχυροφυλακείου/Κτηματολογικού Γραφείου Λαρίσης μέχρι την 30.11.2020

ΠΡΑΞΗ 5134/2020

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

για την λειτουργία του Αμίσθου Υποθηκοφυλακείου/Ενεχυροφυλακείου/Κτηματολογικού Γραφείου Λαρίσης από 7.11.2020 έως και 30.11.2020

 

 

Στο κατάστημα του Αμίσθου Υποθηκοφυλακείου Λαρίσης, η Υποθηκοφύλακας Αντιγόνη Σδούγκα, λαμβάνοντας υπόψη της την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ:71342/6.11.2020 ΚΥΑ σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας που ισχύουν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και ειδικά όσον αφορά στην ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Για την κατάθεση εγγράφων (Συμβόλαια, Αγωγές, Προσημειώσεις, Τροπές κλπ), ο συναλλασσόμενος ΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. Η παραλαβή των σχετικών θα γίνεται στην είσοδο του γραφείου, από αρμόδιο υπάλληλο, προκειμένου να ελέγχονται για την πληρότητά τους, να υπολογίζεται το σχετικό κόστος και ύστερα θα εισέρχεται στο γραφείο για την πληρωμή. Εναλλακτικάδίνεται η δυνατότητα πληρωμής με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, κατόπιν συνεννόησης.

 

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Για την κατάθεση αιτήσεων έκδοσης πιστοποιητικών και αντιγράφων, συστήνεται η αποστολή τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στο sdougka95@yahoo.gr ή με FAXστο2410-232663, αναγράφοντας απαραίτητα τηλέφωνο επικοινωνίας και τον ΑΦΜ.

 

Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Επιμελητές και Μηχανικοί, λόγω των εκτάκτων συνθηκών, οφείλουν να καταθέτουν αιτήσεις τις οποίες θα έχουν εκ των προτέρων συμπληρώσει, υπογράψει και απαραιτήτως χαρτοσημάνει (Μεγαρόσημα ΤΑΧΔΙΚ αξίας 3,00 € ανά αίτηση, σημεία διάθεσης ΔΟΥ και Δικαστήρια).

 

Κατά την συναλλαγή, διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται να εισέρχεται εντός του γραφείου αυστηρά μόνο ένα (1) άτομο και μέχρι την ολοκλήρωσή της, οι υπόλοιποι θα περιμένουν σε σειρά προτεραιότητας εκτός γραφείου.

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

 

Η παράδοση των πιστοποιητικών θα γίνεται στην είσοδο του γραφείου από αρμόδιο υπάλληλο, χωρίς ο συναλλασσόμενος να εισέρχεται εντός του γραφείου.

 

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑΑΡΧΕΙΩΝ

 

Για την έρευνα των αρχείων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Στον χώρο ελέγχου θα βρίσκονται κάθε φορά μέχρι τρία (3) άτομα, με μέγιστο χρόνο έρευνας την μια (1) ώρα. Τελευταία ώρα προσέλευσης για έρευνα ορίζεται η 12:00μ.

 

  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑ

 

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας, συνωστισμού και για τη χρηστή διαχείριση του χρόνου όλων, συστήνεται προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία στον τηλεφωνικό αριθμό 2410-235881.

 

 

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

 

1)   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΣΚΑ-ΓΑΝΤΙΑ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ

2)   ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ (ΜΑΣΚΑ – ΓΑΝΤΙΑ- ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟΥ-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ)

3)   ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ

4)   ΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

5)   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ

6)   ​ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ 13:00 ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ 13:15

7)   ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΤΗΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.

 

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΡΟΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

 

 

Λάρισα, 9/11/2020

 Η ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΔΟΥΓΚΑ