Νέα ανακοίνωση της Διευθύνουσας το Πρωτοδικείο Λάρισας για την συζήτηση των συναινετικών ανακλήσεων- εξαλείψεων – μεταρρυθμίσεων προσημείωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Με την παρούσα, τροποποιούμε την από 27-04-2020 ανακοίνωσή μας ως εξής:

Μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26807 ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας-Υγείας-Δικαιοσύνης (ΦΕΚ Β΄1588/25-04-2020) και σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4684/25-04-2020, σας ενημερώνουμε ότι για το χρονικό διάστημα από τις 28 Απριλίου 2020 έως και τις 30 Ιουνίου 2020  είναι δυνατή η κατάθεση και η συζήτηση των συναινετικών ανακλήσεων- εξαλείψεων – μεταρρυθμίσεων προσημείωσης στο Πρωτοδικείο Λάρισας από Δευτέρα έως Πέμπτη με τον κάτωθι τρόπο:

Η συζήτηση θα διεξάγεται εγγράφως, κατά παρέκκλιση της παρ. 2 του άρθρου 115 ΚΠολΔ και οι διάδικοι θα παρίστανται στο ακροατήριο του δικαστηρίου με δήλωση, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 242 ΚΠολΔ.

Στην ανωτέρω δήλωση που θα υπογράφεται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του καθ’ ου – δανειστή, θα επισυνάπτεται και η έγγραφη συναίνεση του προσημειούχου δανειστή με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του αιτούντος θα προσέρχεται στη Γραμματεία των ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου με τον φάκελο πλήρως συμπληρωμένο με τα μέχρι τώρα απαιτούμενα για τη συζήτηση έγγραφα ( απόφαση εγγραφής προσημείωσης, έγγραφα υποθηκοφυλακείου κλπ.), μπορεί δε να προσκομίζει και την παραπάνω δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του καθ’ ου δανειστή με την έγγραφη συναίνεση του τελευταίου, κατά τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα.

Ο φάκελος θα ετοιμάζεται και θα δίνεται στον Πρόεδρο Υπηρεσίας από τη Γραμματεία και οι διάδικοι ή οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους θα προσέρχονται αργότερα να παραλάβουν τα σχετικά τους έγγραφα και αποφάσεις από τη Γραμματεία.

Δεν θα γίνεται δεκτό κανένα δικόγραφο χωρίς να είναι πλήρως συμπληρωμένο.

Για την κατάθεση άλλων δικογράφων με αντικείμενο που μνημονεύεται στην ΚΥΑ ( αιτήσεις συντηρητικής κατάσχεσης κ.λ.π.) καθώς και κλήσεις για τη συζήτηση των αιτήσεων που ματαιώθηκαν λόγω των προληπτικών μέτρων, θα αναμένετε την έκδοση νέας ανακοίνωσης.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Δέσποινα Ρασιδάκη