Παράταση των δίωρων διακοπών εργασιών για τις 9 και 10 Μαρτίου 2020 από ώρα 09.00 π.μ έως 11.00 αποφάσισε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας

slide-dikastiko-inside-1Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας ενημερώνει πως το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΟΔΥΕ με δίωρες διακοπές εργασιών για δύο (2) ημέρες, δηλαδή 9 και 10 Μαρτίου 2020 από ώρα 09.00π.μ έως 11.00π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15.00 διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δικαστικοί Υπάλληλοι των Πολιτικών/Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών όλης της Ελλάδας

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Αρ. Πρ. 6/2020
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα, 6 Μαρτίου 2020
Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου
& Κούμα γωνία
ΤΚ: 51110
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος
2) Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
3) κα Πρόεδρο Εφετών Λάρισας
4) κο Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας
5) κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Λάρισας
6) κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας
7) κο Προϊστάμενο του Ειρηνοδικείου Λάρισας
8) κα Προϊσταμένη του Πταισματοδικείου Λάρισας
9) Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας
10) Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου
11) Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας
12) Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας κατά τη συνεδρίασή του την 6η Μαρτίου 2020 αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΟΔΥΕ με δίωρες διακοπές εργασιών για δύο (2) ημέρες, δηλαδή 9 και 10 Μαρτίου 2020 από ώρα 09.00π.μ έως 11.00π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15.00 διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δικαστικοί Υπάλληλοι των Πολιτικών/Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών όλης της Ελλάδας.
Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).
ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τα ουσιαστικά προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα 1) να μην υπάρχει γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και 2) να ταλαιπωρούνται οι εμπλεκόμενοι στο χώρο αυτό και κυρίως οι πολίτες.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους των ακριτικών νησιών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου, Κω, Ρόδου), και της Θράκης που βιώνουν ιδιαίτερες εργασιακές, σωματικές,  ψυχολογικές και συναισθηματικές δυσκολίες διαχειριζόμενοι το μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών ροών.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για την συμπαράσταση των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, των Δικηγόρων και των Πολιτών. ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ εκ νέου απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων, κατόπιν επανεκτίμησης της κατάστασης, μετά από σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρυσούλα Κούρτη                        Χριστίνα-Ερυσσούλα Κρήτα