Παράταση των δίωρων διακοπών εργασιών από 24 Φεβρουαρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2020 από ώρα 09.00 π.μ έως 11.00 αποφάσισε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας

slide-dikastiko-inside-1Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας ενημερώνει πως το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας αποφάσισε να συνεχίσει τις  κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ο.Δ.Υ.Ε. σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. πρωτ. 114/29-1-2020 και 116/5-2-2020 ανακοινώσεις της και συγκεκριμένα να συνεχίσει τις δίωρες διακοπές εργασιών από 24 Φεβρουαρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2020 από ώρα 09.00π.μ έως 11.00π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15.00 διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δικαστικοί Υπάλληλοι των Πολιτικών/Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών όλης της Ελλάδας

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ                                                        Αρ. Πρ. 4/2020          

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ                                                Λάρισα, 21 Φεβρουαρίου 2020

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου

& Κούμα γωνία

ΤΚ: 51110

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1)       Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος

2)       Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων/νο Τσιάρα

3)       Κ.Πρόεδρο του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

4)       Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

5)      κα Πρόεδρο Εφετών Λάρισας

6)       κο Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

7)       κα Πρόεδρο Πρωτοδικών Λάρισας

8)       κο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας

9)       κο Προϊστάμενο του Ειρηνοδικείου Λάρισας

10)   κα Προϊσταμένη του Πταισματοδικείου Λάρισας

11)   Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας

12)   Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

13)   Δικηγορικό Σύλλογο Καρδίτσας

14)   Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας αποφάσισε να συνεχίσει τις  κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ο.Δ.Υ.Ε. σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. πρωτ. 114/29-1-2020 και 116/5-2-2020 ανακοινώσεις της και συγκεκριμένα να συνεχίσει τις δίωρες διακοπές εργασιών από 24 Φεβρουαρίου 2020 έως και 28 Φεβρουαρίου 2020 από ώρα 09.00π.μ έως 11.00π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15.00 διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δικαστικοί Υπάλληλοι των Πολιτικών/Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών όλης της Ελλάδας.  Και ιδιαίτερα διεκδικούμε:

 

1)ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017), αλλά και με νέες προκηρύξεις

2)ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ως έμπρακτη αναγνώριση των ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ μας, και ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του ΤΑΧΔΙΚ,

3)ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,

4)ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

5)ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

6)Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων (άμεση αντικατάσταση ή επικάλυψη δαπέδων καλυμμένων με αμίαντο, στεγανότητα του Δικαστικού Μεγάρου, επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προώθηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου και επισκευή των τουαλετών)

7)Μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση των υπηρεσιών (ηλεκτρονική δημοσίευση αποφάσεων, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ένταξη στην Ψηφιακή Πύλη Solon.gov.gr, χορήγηση καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, scanners κλπ)

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τα ουσιαστικά προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα 1) να μην υπάρχει γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και 2) να ταλαιπωρούνται οι εμπλεκόμενοι στο χώρο αυτό και κυρίως οι πολίτες.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους των ακριτικών νησιών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου, Κω, Ρόδου), που βιώνουν ιδιαίτερες εργασιακές, σωματικές,  ψυχολογικές και συναισθηματικές δυσκολίες διαχειριζόμενοι το μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών ροών.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για την συμπαράσταση των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, των Δικηγόρων και των Πολιτών.

ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ εκ νέου απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων, κατόπιν επανεκτίμησης της κατάστασης, μετά από σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρυσούλα Κούρτη                                          Χριστίνα-Ερυσσούλα Κρήτα

(Ακολουθούν υπογραφές)