Εκδήλωση – συζήτηση για την επαγγελματική επανένταξη των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες την Πέμπτη 28.11.2019

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύλλογος «Διέξοδος» συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Μεγάρου (Δευκαλίωνος 18 & Πατρόκλου)  συζήτηση για την επαγγελματική επανένταξη των ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως οι πρώην εξαρτημένοι από ουσίες και οι αποφυλακισμένοι. Επειδή τα άτομα αυτά βιώνουν τον ρατσισμό, την ανεργία, και τον κοινωνικό αποκλεισμό,  η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας είναι πολύ περιορισμένη. Το σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα θα συζητήσουν η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ αποφυλακισμένων «Νέοι Ορίζοντες»  και η κοινωνική επιστήμονας δρ. Έλενα Μπάρδα.  Παρέμβαση θα πραγματοποιήσουν η εκπαιδεύτρια στο σχολείο «18 ΑΝΩ» Μαρία Κόττα και η γραμματέας των «Νέων Οριζόντων» και αποφυλακισμένη Maria Galeizaura.

Υπενθυμίζεται ότι  η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας πρόληψης της επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς και της επανένταξης των απεξαρτημένων. Για το λόγο αυτό , οπότε απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια για τη δραστηριοποίηση τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών εργοδοτικών φορέων ως προς τη διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων δημιουργίας θέσεων εργασίας , όπως  συμβουλεύει σχετικά και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Η Πρόεδρος

Νικολέττα Μπασδέκη