Βίντεο απο τις επιστημονικές ημερίδες του Δ.Σ.Λ. για τους νέους Κώδικες Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας

Με την ψήφιση και την θέση σε ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη που προέκυψε για ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών του Συλλόγου στα νέα δεδομένα που οι νέοι Κώδικες δημιουργούν και οργάνωσε δύο επιστημονικές ημερίδες με θέμα τους νέους Κώδικες.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 με εισηγητή τον κ. Γιάννη Ναζίρη ο οποίος είναι απόφοιτος των Νομικών Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης (Πτυχίο Νομικής / ΜΔΕ Ποινικών Επιστημών) και του Πανεπιστημίου Harvard (LL.M.), διδάκτωρ του ποινικού δικαίου και επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 με εισηγητές τον κ. Στέφανο Παύλου, ο οποίος είναι καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τον κ. Γεώργιο Δημήτραινα, ο οποίος είναι Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Και οι δύο τους ήταν μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής των νέων Κωδίκων.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τις επιστημονικές αυτές ημερίδες