Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας με υπευθύνους του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Σε σημερινή (σ.σ.χθεσινή) συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, μεταξύ αντιπροσωπείας των Δικηγορικών Συλλόγων, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Δημήτριο Βερβεσό και τους κ.κ. Γεώργιο Καραμιζάρη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.Πειραιά, μέλος της Ομάδας Έργου και Βασίλειο Μανιό, υπεύθυνο των συστημάτων πληροφορικής και μηχανογράφησης του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και των υπευθύνων του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του φορέα κ. Στέφανο Κατσώλη και τις κυρίες Ελεωνόρα Ανδρεδάκη, Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Φορέα, κ. Μαρία Κασάπη, Διευθύντρια Κτηματολογίου και κ. Γεώργιο Μουραφέτη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πληροφορικής,συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Πιλοτική έναρξη της διαδικασίας υποβολής εγγραπτέων πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία από τους Δικηγόρους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κτηματολογίου (διεκδικητικές αγωγές, υποθήκες κ.ο.κ.)

2. Επιτάχυνση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση ελέγχων στα Κτηματολογικά Γραφεία σε όλη την επικράτεια, ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε κατά τόπους Κτηματολογικό Γραφείο.

3. Έκδοση πιστοποιητικών από τα Κτηματολογικά Γραφεία ηλεκτρονικά, σε πρώτη φάση άμεσα στα Κτηματολογικά Γραφεία Βέροιας, Πολύγυρου και Καρδίτσας και στη συνέχεια και στα λοιπά, μετά από συνεννόηση με τους Υποθηκοφύλακες που προΐστανται των λοιπών Κτηματολογικών Γραφείων.

4. Επίλυση του προβλήματος που προκλήθηκε από τις διατάξεις του Ν.4512/18 με τους Δικηγόρους της νομικής υπηρεσίας του Κτηματολογίου με επαναπρόσληψη των Δικηγόρων που έχουν απολυθεί και μεταφορά όσων Δικηγόρων επέλεξαν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από υπαλληλικές σε έμμισθης εντολής.

5. Κατάρτιση πανελλαδικού καταλόγου εξιδεικευμένων Δικηγόρων για ανάληψη κατ’ αποκοπήνυποθέσεων του Κτηματολογίου Τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα,μέσω προγραμματικής σύμβασης με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας, ολοκλήρωσης των ανωτέρω στόχων, με άμεση εφαρμογή τους μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το πρώτο σημείο και μέχρι τα τέλη του έτους τα λοιπά και ορίστηκαν οι συναντήσεις των επιτροπών για την υλοποίησή τους.