Επιστολή διαμαρτυρίας της Προέδρου του ΔΣΛ στο Υπουργείο Εσωτερικών για την καθυστέρηση πληρωμής της εκλογικής αποζημίωσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Λάρισα 4 Ιουνίου  2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ                                Αριθμ. πρωτ.  336.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ν.Π.Δ.Δ.

Ταχ. Δ/νση               :           ΜΕΓΑΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τ.Θ. 1004 – 41 000 ΛΑΡΙΣΑ

Πληροφορίες          :           Αντώνιος Δέλκος

Τηλέφωνο                :           2410532037

FAX                             :           2410532042

Email            :           dslar@dslar.gr

 

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

– Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης

– Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης 

-Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων

   

            Με βάση την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019 και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019, γνωστοποιήθηκε ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία πληρωμής της Ειδικής Αποζημίωσης των διοριζομένων Εφόρων, Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής κ.λ.π., εντός του νομού της έδρας τους που περιγράφεται αναλυτικά από την υπ΄αριθμ. 35305/ 8-5-2019 (ΦΕΚ 1562/Β/8-5-2019) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.

Όμως μέχρι σήμερα  Δικαστικοί Αντιπρόσωποι ενώ εισέρχονται στην εφαρμογή καταχώρησης, προκειμένου να δηλώσουν και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των Γραμματέων της εφορευτικής επιτροπής και οι εντός Νομού δικαστικοί αντιπρόσωποι  για να δηλώσουν το IBAN τους για την  πληρωμή τους αδυνατούν να συμπληρώσουν τις σχετικές φόρμες καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία δεν έχουν τροφοδοτηθεί στην ειδική εφαρμογή.

Η κωλυσιεργία αυτή όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί έντονα προβλήματα στο δικηγορικό σώμα το οποίο ανταποκρίθηκε στην ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική εκλογική διαδικασία, υπερβάλλοντας σωματικών και πνευματικών δυνάμεων. Επιπλέον προξενεί δυσαρέσκεια και δυσθυμία στους πολίτες που μετείχαν στις εκλογές ως γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών, πρέπει δε να συνεκτιμηθεί  ότι οι δικηγόροι μέχρι σήμερα αδυνατούν να εργαστούν λόγω της αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων.

Η κατάσταση αυτή οργίζει τόσο τους πολίτες όσο και τους δικαστικούς αντιπροσώπους για την αδιαφορία των αρμοδίων φορέων στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς αυτούς .

Για την απαράδεκτη από πλευράς σας συμπεριφορά και συγκεκριμένα την μη  εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων- αποζημιώσεων προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΩΣ και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να προβείτε ΑΜΕΣΑ στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεών σας

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ