Εκλογική ανακοίνωση για τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων

Με την Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθ.  29745/18.4.2019 «Διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών στα εκλογικά τμήματα, ψηφοφορία αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και γραμματείς εφορευτικών επιτροπών κατά τις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019», που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τ. Β 1366/19.4.2019 προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Για αριθμό εγγεγραμμένων άνω των τριακοσίων (300) εκλογέων, δημιουργούνται δύο εκλογικά τμήματα. Στο ένα θα πραγματοποιείται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι περιφερειακές εκλογέςκαι στο άλλο η ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές και την ανάδειξη συμβούλων ή προέδρων κοινότητας.

2. Στις εφορευτικές επιτροπές στις άνω περιπτώσεις, τα οποία θα συγκροτηθούν στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα οριστούν δύο γραμματείς για την υποστήριξη του έργου των εφορευτικών επιτροπών τους.

3. Κατ’ εξαίρεση, οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές, καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη συμβούλων ή προέδρων κοινότητας, θα διεξαχθούν σε ένα εκλογικό τμήμα, εφόσον ο αριθμός των εγγεγραμμένων δεν υπερβαίνει τους τριακόσιους (300).

4. Ομοίως, θα διεξαχθούν σε ένα εκλογικό τμήμα οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές στους δήμους που δεν αναδεικνύονται συμβούλια ή πρόεδροι κοινότητας.

5. Στις εφορευτικές επιτροπές των ανωτέρω τμημάτων (υπό 3 και 4) θα οριστούν δύο γραμματείς, για την υποστήριξη του έργου τους.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Υπουργικής Απόφασης.fek_1366_2019

Συνημμένα αρχεία:
fek_1366_2019
fek_1366_2019 (92 KB)