Ανακοίνωση του Λ.Ε.Δ.Ε. για την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης

Απο το Λ.Ε.Δ.Ε. εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση για την ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης των μελών του.

Επιγραμματικά, για τις παρεχόμενες καλύψεις του συμβολάιου δείτε την απο 27 Φεβρουαρίου 2019 ανάρτηση στον ιστότοπό εδω.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Γενική Συνέλευση του Λ.Ε.Δ.Ε., κατά την από 2/3/2019 συνεδρίασή της, αποφάσισε μία νέα παροχή προς τα μέλη του, την «ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης». Η νέα αυτή παροχή θα χορηγηθεί πιλοτικά για ένα έτος, το οποίο δύναται να παραταθεί, με δαπάνη του Λ.Ε.Δ.Ε., σε όλα τα ενεργά μέλη του που θα είναι εγγεγραμμένα στον Λ.Ε.Δ.Ε. την 2 Μαρτίου 2019 αλλά και σε κάθε νέο μέλος που θα εγγραφεί σ’ αυτόν.

Ο Λ.Ε.Δ.Ε., ως γνήσιος φορέας αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του, κάνει βήματα μπροστά, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στη νέα εποχή.

Μετά την από 1 Ιουνίου 2018 καθιέρωση του «επιδόματος εξωσωματικής γονιμοποίησης», προχωρά στην «ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης» για τα μέλη του.

Η ανασφάλεια που δημιουργεί η πολυνομία, οι πολυπληθείς αλλαγές στη νομοθεσία, η οικονομική συγκυρία, αλλά και οι επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ως προς την επαγγελματική ασφάλιση, καθιστούν την ως άνω παροχή ιδιαίτερα χρήσιμη στις δύσκολες εποχές που διανύει το δικηγορικό λειτούργημα.

Επιπρόσθετα η Γενική Συνέλευση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Λ.Ε.Δ.Ε. σχετικά με την καταβολή των οφειλών τους, αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τον Λ.Ε.Δ.Ε., με διακανονισμό, με ιδιαίτερα προνομιακό επιτόκιο, αλλά και την άτοκη εφάπαξ καταβολή τους.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη διατήρηση προηγούμενης απόφασής της, σχετικά με την επιδότηση των ετησίων συνδρομών από την εισφορά του πόρου της ΚΥΑ 61247/2015, με την αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής της εισφοράς και της επιδότησης σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 422 του Αστικού Κώδικα, με την αναγωγή των καταβληθέντων ανά μέλος ποσών, σε εξόφληση των παλαιότερων χρονικά οφειλών του.

Πληροφορίες για τον τρόπο υλοποίησης των παραπάνω αποφάσεων, θα γνωστοποιηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα, στα μέλη ατομικά, αλλά και προς διευκόλυνση των μελών, στους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Για τον Λ.Ε.Δ.Ε.

Το Δ.Σ.