Έναρξη της συλλογής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας σε περιοχές των Δήμων Λαρισαίων, Κιλελέρ, Αγιάς και Φαρσάλων

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λάρισα, 10.12.2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την έναρξη υποβολής δηλώσεων σε δώδεκα νέες περιοχές συνεχίζεται το έργο της κτηματογράφησης από την Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ, από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018.

Κατά την υποβολή της δήλωσης οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι σε θέση να υποδείξουν τη θέση και τα όρια των ακινήτων τους στα υπόβαθρα και διαγράμματα που διατίθενται στο Γραφείο Κτηματογράφησης. Σε περίπτωση αδυναμίας θα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατο τοπογραφικό διάγραμμα στο σύστημα ΕΓΣΑ’ 87, απο το οποίο θα προκύπτει με ακρίβεια η θέση και τα όρια των ακινήτων.

Εκτός από το έντυπο της δήλωσης (δήλωση του Ν. 2308/95), που θα το προμηθευτείτε από τα γραφεία κτηματογράφησης ή από το www.ktimatologio. gr, θα χρειαστεί να καταθέσετε:
• Απλό φωτοαντίγραφο του τίτλου που τεκμηριώνει το δικαίωμά σας (π.χ. συμβόλαιο).
• Απλό φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού μεταγραφής του.
• Τυχόν τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου.
• Απλό φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου σας.
Οι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν το πάγιο τέλος για κάθε δικαίωμα επί ακινήτου αντιστοιχεί σε 35 ευρώ (και 20 ευρώ για τους βοηθητικούς χώρους) και καταβάλλεται τη στιγμή της υποβολής της δήλωσης ιδιοκτησίας.
Στις υπηρεσίες (e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΠΟ), θα κάνετε «κλικ» στην επιλογή «κτηματογράφηση». Ακολουθεί η σύνδεση με την εφαρμογή εισάγοντας τους κωδικούς του Taxis.
Επισημαίνεται ότι η συμπλήρωση της δήλωσης από δικηγόρο, ειδικά στις περιπτώσεις οπου οι τίτλοι δεν είναι σε νομική τάξη ή το δικαίωμα αποδεικνύεται με έγγραφα χρησικτησίας και κληρονομιάς είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ για την ορθή απόδοση των δικαιωμάτων των πολιτών, η δε εμπειρία των νομικών στη συμπλήρωση της δήλωσης και της απόδειξης της ιδιοκτησίας προλαμβάνει κόστος και πρόσθετο κόπο και χρόνο στο οποίο ενδέχεται να υποβληθεί κάθε πολίτης στο μέλλον.

Ακολουθεί πίνακας ανα Δήμο με τις υπο κτηματογράφηση περιοχές και το σημείο, όπου μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις με τα συνημμένα έγγραφα όσοι έχουν εγγραπτέα δικαιώματα σε ακίνητα εντός των διοικητικών ορίων των παρακάτω Δήμων, οι οποίοι πρέπει να προσέλθουν εγκαίρως για την υποβολή της δήλωσης στο Γραφείο Κτηματογράφησης, προσκομίζοντας συμπληρωμένο το έντυπο της δήλωσης, τα απαραίτητα έγγραφα που τεκμηριώνουν τα δικαιώματά τους, τα τοπογραφικά διαγράμματα που αναφέρονται στους τίτλους ή τυχόν πρόσφατα τοπογραφικά διαγράμματα, φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας και κάποιο αποδεικτικό ΑΦΜ.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΛΟΥΤΡΟ ΜΑΝΔΡΑ ΡΑΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΕΡΨΙΘΕΑ 5ο χλμ. Λάρισας – Αθηνών (δίπλα από την επιχείρηση Stοrismenos) – Λάρισα τηλ. 2410-663076 Καθημερινά 08.30 – 15.30 και Πέμπτη 8.30 – 20.30
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΓΝΑΝΤΕΡΗ ΑΡΜΕΝΙΟ ΒΟΥΝΑΙΝΑ ΓΛΑΥΚΗ ΔΙΛΟΦΟ ΔΟΞΑΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΙΛΕΛΕΡ (ΚΥΨΕΛΗΣ) ΚΡΑΝΝΩΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ΜΙΚΡΟ ΒΟΥΝΟ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ ΜΥΡΩΝ ΝΑΜΑΤΑ ΝΕΑ ΛΕΥΚΗ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ ΝΙΚΑΙΑ ΝΙΚΗ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ 5ο χλμ. Λάρισας – Αθηνών (δίπλα από την επιχείρηση Stοrismenos) – Λάρισα τηλ 2410-663076)
ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΠΕΛΕΙΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΒΑΜΒΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΡΥΣΙΑ ΔΑΣΟΛΟΦΟΣ ΔΕΝΔΡΑ ΔΙΛΟΦΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΤΩ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΑΤΩΧΩΡΙ ΚΡΗΝΗ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΥΔΡΙΟ ΝΑΡΘΑΚΙ ΝΕΡΑΙΔΑ ΠΟΛΥΔΑΜΕΙΟ ΠΟΛΥΝΕΡΙ ΡΕΥΜΑΤΙΑ ΣΙΤΟΧΩΡΟ ΣΚΟΠΙΑ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΕΡΕΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ Καναδά 2 και Αχιλλέως – Φάρσαλα τηλ 24910-26566 Καθημερινά 08:30 – 15:30 και Πέμπτη 08:30 – 20:30
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΓΙΑ ΑΕΤΟΛΟΦΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΗ ΑΝΑΒΡΑ ΑΝΑΤΟΛΗ ΓΕΡΑΚΑΡΙ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΛΑΦΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑ ΚΑΣΤΡΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΟΜΟΛΙΟ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑ ΣΚΗΤΗ ΣΚΛΗΘΡΟ ΣΤΟΜΙΟ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ Λαρίσης 11 – Αγιά τηλ. 24940-23525 Καθημερινά 08:30 – 15:30 και Τετάρτη 08:30 – 20:30

Σημεία Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΣΕΠ) στην Κοιλάδα (2410-811192), στη Νίκαια Αγ. Γεωργίου 14 (πλατεία) (2410-922650) και στο Αχίλλειο (στον κόμβο της ΠΕΟ Βόλου με Κιλελέρ και Καλαμάκι) (2410-731502) ως τμήμα της ενημέρωσης του Γραφείου Κτηματογράφησης Λάρισας – Κιλελέρ.

Η Πρόεδρος

Νικολέττα Μπασδέκη