Η παράσταση ‘10 μικροί νέγροι’ της Θεατρικής Σκηνής Δικηγόρων Βόλου στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων της παραγωγής ‘10 μικροί νέγροι’ της Θεατρικής Σκηνής Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων ‘ΑΘΕΜΙΤΟΣ’, στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, μεταξύ 1-4 Νοεμβρίου, αρχίζει το ταξίδι της σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας. 

  Στις 4 παραστάσεις που δόθηκαν στον Βόλο, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην αίθουσα, η παράσταση και οι συντελεστές της καταχειροκροτήθηκαν, με 1.000 περίπου θεατές να την παρακολουθούν. 

  Η θεατρική ομάδα η οποία διανύει τον 22 (!) χρόνο ζωής και δράσης, αποτελείται από δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους, αλλά και ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο κάθε επαγγέλματος και ηλικίας και αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της θεατρικής ζωής της πόλης του Βόλου. 

Την προσεχή Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 20.00., θα παρουσιαστεί –σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων η παράσταση στο κοινό της Λάρισας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 

Μια ομάδα ετερόκλητης κοινωνικής προέλευσης και ηλικίας είναι προσκεκλημένη από έναν πλούσιο εκκεντρικό οικοδεσπότη σ’ ένα γραφικό, ιδιόκτητο νησί στα παράλια της Αγγλίας για ολιγοήμερες διακοπές. 

Μαζί με την καλή τους διάθεση οι καλεσμένοι κουβαλούν μια επιμελώς καμουφλαρισμένη σκοτεινή κηλίδα του παρελθόντος τους. 

Οι στίχοι από ένα ξεχασμένο παιδικό τραγουδάκι που ακούγονται στη διάρκεια της παραμονής τους, επανέρχονται και αναδείχνονται σε στοιχειωμένο ουρλιαχτό και σκηνικό τρόμου. 

Κάποιος αόρατος Α.Γ.ΝΩΣΤΟΣ έχει αναλάβει τον ρόλο του αυτόκλητου τιμωρού των αμαρτημάτων τους και στην εξωτική έπαυλη συμβαίνουν φρικτά εγκλήματα. 

Ο ένας φόνος διαδέχεται τον άλλον. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούν να προστατευθούν ή να ανακαλύψουν τον δολοφόνο. 

Οι δέκα ήρωες αποδεκατίζονται ένας – ένας μέχρις… 

Συμμετέχουν ως ηθοποιοί : Δημήτρης Κωτσιάνης, Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Βαγγέλης Κουκουγιάννης, Δημήτρης Λιβογιάννης, Ελένη Ευτυχίδου,Μαρία Καργαδούρη, Αλέξανδρος Κοσμάς, Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Μαρίνα Μωραΐτου και Μίλτος Φωτεινάκης. 

Σκηνοθεσία : Κοσμάς Αλέξανδρος  

Δραματουργική επεξεργασία : Μάγδα Ευαγγελινού 

Σκηνογραφία : Γιώργος Ταταριώτης  

Μουσική : Γρηγόρης Σουλτάνης, τραγούδι : Μαρία Καργαδούρη 

Ενδυματολογική επιμέλεια : Εύα Ρίζου 

Κατασκευές : Θανάσης Τίκας, Δημήτρης Κόνσουλας, Νίκος Φιλιππαίος. 

Διάρκεια παράστασης 100΄ (συν διάλειμμα 10΄). Συνδρομή – είσοδος 5 ευρώ.

( ΣΣ.Οι δικηγόροι-μέλη του ΔΣΛ εισέρχονται με την επίδειξη της δικηγορικής ταυτότητας.)

αφισα-λαρισασ