Στη Λάρισα ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου – Ασφαλής απονομή δικαίου μέσα από αμοιβαίο σεβασμό δικηγόρων – δικαστών (φωτό – βίντεο)

Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποιεί σήμερα το πρωί (σ.σ τη Δευτέρα 24.09.2018) ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας.

Αρχικά ο κ. Πέππας συναντήθηκε στο δικαστικό μέγαρο με τον Εισαγγελέα Εφετών κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο και άλλα δικαστικά στελέχη, ενώ μετά είχε επαφές με τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Μάλιστα, στις πρώτες δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικολέττα Μπασδέκη, ζήτησε από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου να αυξήσει τον αριθμό των δικαστών με στόχο την ορθή και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο κ. Πέππας τόνισε μεταξύ άλλων: “Ο παλμός της δικαιοσύνης χτυπά οπουδήποτε δικαστές δικαιοδοτούν και δικηγόροι υπερασπίζονται τα δίκαια των πολιτών. Έχω υπηρετήσει κι εγώ σε περιφερειακά δικαστήρια και ως εκ τούτου γνωρίζω ότι αυτά τα περιφερειακά δικαστήρια πρέπει να είναι καλά στελεχωμένα…

Γνωρίζω επίσης ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι είναι αρωγοί των προσπαθειών που κάνουν τα δικαστήρια διότι καλύπτουν με δικά τους μέσα πάρα πολλές φορές ανάγκες που κανονικά επιβαρύνουν την πολιτεία. Υπάρχουν προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε εμείς μεταξύ μας, υπάρχουν κι άλλα που δεν εξαρτώνται από εμάς.

Το κυριότερο που μπορούμε εμείς να επιλύσουμε και να το ρυθμίσουμε, είναι η διαμόρφωση σχέσεων μεταξύ δικαστών και δικηγόρων, αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοεκτίμησης, γιατί μόνο σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να απονέμεται με ασφάλεια δίκαιο. Ασφαλώς υπάρχουν κι εντάσεις, αλλά για όλα υπάρχει η χρυσή τομή…»

(σ.σ. Το παρόν άρθρο έχει συνταχθεί απο τον δημοσιογράφο κ. Λευτέρη Παπαστεργίου, δημοσιεύτηκε μαζί με το οπτικοακουστικό υλικό στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική ιστοσελίδα onlarissa.gr (https://www.onlarissa.gr/2018/09/24/sti-larisa-o-proedros-toy-aerioy-pagoy-foto-vinteo/) και αναδημοσιεύεται στον ιστότοπό μας μετά απο σχετική άδεια.)

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτό: