Ενημέρωση σχετικά με την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας απο τον ΕΦΚΑ (και για υγειονομική περίθαλψη)

Ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα αλλά και να έχουν υγειονομική περίθαλψη όλοι όσοι οφειλέτες καταβάλουν τις εισφορές τους από 1/1/2017 προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι άμεσα η κυβέρνηση θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία επισημαίνοντας ότι το 89% των οφειλετών είχε δημιουργηθεί μέχρι το 2014.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας οι οφειλές των αγροτών είναι περίπου στα 2,5 δισ. ενώ των ελεύθερων επαγγελματικών αγγίζουν τα 10 δισ. διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση εξετάζει και ευεργετικά μέτρα για τους τρίτεκνους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε στο συνημμένο έγγραφο την εγκύκλιο για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας απο τον ΕΦΚΑ

Επίσης, σας ενημερώνουμε οτι στην ενότητα βοηθήματα του ιστότοπου προστέθηκε σελίδα με τίτλο «Παροχές υγείας του ΕΟΠΠΥ» με χρήσιμους συνδέσμους στη σελίδα του ΕΟΠΠΥ (για αναζήτηση συμβεβλημένων ιατρών, οδηγίες ενεργοποίησης φακέλου και κατάθεσης δικαιολογητικών). Τέλος σας ενημερώνουμε πως το τηλέφωνο του Τμήματος παροχών σε χρήμα ή είδος της Διευθυνσης Λοιπών Παροχών του ΕΦΚΑ είναι το 2105215294

 

Συνημμένα αρχεία:
Εγκύκλιος
Εγκύκλιος (456 KB)