Δελτίο Τύπου ΔΣΛ – Συνάντηση με Βουλευτές του Ν. Λάρισας σχετικά με το Ν/Σ περί υποχρεωτικής διαμεσολάβησης

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττας Μπασδέκη  προς τους Βουλευτές του Ν. Λάρισας για ενημέρωσή τους σχετικά με τις θέσεις του νομικού κόσμου επί του Ν/Σ περί υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ανταποκρίθηκαν :

  1. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης.
  2. Οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και  Χρήστος Κέλλας.
  3. Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστας Μπαργιώτας και
  4. Εκπρόσωπος του Βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων κ. Γεωργίου Κατσαντώνη.

 

Έγινε ενημέρωση για τις θέσεις των δικηγόρων ως προς τις  διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την διαμεσολάβηση. Επισημάνθηκε ότι επί της αρχής οι δικηγόροι είναι σύμφωνοι και υπέρ του θεσμού της διαμεσολάβησης. Καταγγέλθηκε όμως ο ελλιπής χρόνος διαβούλευσης του συγκεκριμένου Σ/Ν, η επιβολή της υποχρεωτικότητας του θεσμού σε ευρύ φάσμα ιδιωτικών διαφορών που έρχεται σε αντίθεση με το ενωσιακό δίκαιο και η εν γένει προχειρότητα των διατάξεων που δημιουργούν σοβαρά δυσλειτουργικά προβλήματα στην εφαρμογή του θεσμού.

Ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κόκκαλης δέχθηκε ότι στο νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση υφίστανται περιθώρια βελτιώσεων, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις για βελτιώσεις του σχεδίου νόμου σύμφωνα με τις προτάσεις του δικηγορικού σώματος.

Οι τρεις βουλευτές τάχθηκαν στο πλευρό των δικηγόρων  και δήλωσαν ότι δεν θα στηρίξουν με την ψήφο τους τις επίμαχες διατάξεις περί  διαμεσολάβησης του πολυνομοσχεδίου

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ