Εκλογές 2015: Εγκύκλιος για την ψηφοφορία στα μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους

Με την υπ’ αριθμ. 666/8.1.2015 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών καθορίζονται οι λεπτομέρειες που αφορούν στη διαδικασία ψηφοφορίας στα μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014, θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι φάκελοι καθώς επίσης όλα τα στοιχεία της ψηφοφορίας των μεικτών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών εσωκλείονται σε χωριστούς φακέλους ή δέματα για κάθε μία από τις βασικές εκλογικές περιφέρειες του τμήματος. Όλοι οι επιμέρους φάκελοι ή δέματα περιλαμβάνονται στον εκλογικό σάκο του μεικτού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, τον οποίο μεταφέρει, με προσωπική του επιμέλεια, ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής.