Προκήρυξη έξι (6) υποτροφιών για το Πρόγραμμα Κατάρτισης στις Διαπραγματεύσεις (Diploma In Negotiations) του Ο.Π.Α. (πρώην ΑΣΟΕΕ)

Το Κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α. – πρώην ΑΣΟΕΕ) προκηρύσσει τις παρακάτω υποτροφίες για φοίτηση στο εξ’αποστάσεως Πρόγραμμα Κατάρτισης στις Διαπραγματεύσεις Diploma In Negotiations (D.I.N.) (www.din.aueb.gr) του Aκαδημαϊκού Έτους 2014-2015, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου: Diploma in Negotiations – Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στις Διαπραγματεύσεις (βάσει απόφασης Συγκλήτου του Ο.Π.Α 13/01/2000):

  • Δύο (2) υποτροφίες αποκλειστικά για δικηγόρους-μόνιμους κατοίκους της επαρχίας (δηλαδή εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής & Πειραιά)
  • Δύο (2) υποτροφίες αποκλειστικά για δικηγόρους-μόνιμους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής & Πειραιά
  • Δύο (2) υποτροφίες για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο/η (πλην δικηγόρων)

Το D.I.N. αποσκοπεί στην παροχή γνώσεων και στην ανάπτυξη διαπραγματευτικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων κατά τον χειρισμό συγκρούσεων συμφερόντων σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους (εργασία, οικογένεια, φίλοι κτλ), ώστε να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά και να οδηγούνται σε ικανοποιητικές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη εκβάσεις. Η επιτυχής και αποτελεσματική πραγματοποίηση του Προγράμματος βασίζεται στην στρατηγική επιλογή ειδικευμένων στο αντικείμενο εισηγητών, με πλούσιο ερευνητικό έργο και μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Οι ανάγκες για το γνωστικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων δεν καλύπτονται από κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο όπως προσφέρονται στο D.I.N., ενώ στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη οι ανάγκες αυτές καλύπτονται από περίπου 80 και 15 Πανεπιστήμια αντίστοιχα. Καλύπτονται θεματικές ενότητες όπως: Στρατηγική των διαπραγματεύσεων, Θέματα ψυχολογίας/κοινωνικής ψυχολογίας/ψυχιατρικής στις διαπραγματεύσεις, Διαμόρφωση διαπραγματευτικών συμπεριφορών, Επίτευξη αποτελεσματικότητας βάσει των συνθηκών, Επιλογή διαπραγματευτικού μείγματος, Ασύμμετρες Διαπραγματεύσεις, Μοντέλα Διαμεσολάβησης, Το Βήμα των Διαπραγματεύσεων, Εργασίες Διαπραγματεύσεων (Project), καθώς και πολλές Ασκήσεις/Προσομοιώσεις Διαπραγματεύσεων. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Στελέχη Επιχειρήσεων & Οργανισμών Δημοσίου, Επαγγελματίες (πχ. Δικηγόρους, Ασφαλιστές, Γιατρούς) και Αξιωματικούς ΕΛ.ΑΣ/Ενόπλων Δυνάμεων κτλ και φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο εξαγώγιμο εκπαιδευτικό προϊόν της χώρας στο αντικείμενο αυτό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, απευθυνθείτε στο ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος (www.din.aueb.gr > ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ > ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ > Ενημερωτικό Φυλλάδιο).

Περιγραφή Υποτροφιών
1) Οι υποτροφίες αναφέρονται αποκλειστικά στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα παρακολούθησης D.I.N. του Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015.
2) Το συνολικό ποσό των διδάκτρων του εξ’ αποστάσεως Προγράμματος D.I.N. για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ανέρχεται στο ποσό των 1.500,00 ευρώ. Η κάθε υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 1.470,00 ευρώ (ήτοι το συνολικό ποσό των διδάκτρων, δηλ. 1.500,00 ευρώ, πλην του παραβόλου των 30 ευρώ για εξέταση της αίτησης-δείτε παρακάτω στους Όρους).
3) Αιτήσεις για τις υποτροφίες γίνονται δεκτές έως και 1/07/2014 ώρα 23:00.

Τρόπος Υποβολής Των Αιτήσεων
Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να συμπληρώσουν και να καταθέσουν την ηλεκτρονική φόρμα υποψηφιότητας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος (www.din.aueb.gr > ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ > ΑΙΤΗΣΕΙΣ > Αίτηση Υποψηφιότητας) και να αποστείλουν έως την ανωτέρω προθεσμία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ταχυδρομικώς στο Κ.Ε.Κ./Ο.Π.Α [Κεφαλληνίας 46, ΤΚ 11251, Αθήνα, υπ’όψιν κας Δανάης Κωστοπούλου ή κας Κάτιας Φερέτη].

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
1) Αίτηση για την υποτροφία με σαφή αναφορά στους λόγους τους οποίους ο/η υποψήφιος/α εκτιμά ότι δικαιούται την υποτροφία (δηλαδή: σύνταξη μιας συνοδευτικής επιστολής με αναφορά σε σχετικά επισυναπτόμενα έγγραφα).
2) Φωτοτυπία Ταυτότητας Δικηγορικού Συλλόγου (για Δικηγόρους)/Μέλους Επιμελητηρίου (για Επαγγελματίες)/Βεβαίωση Υπηρεσίας/Εργοδότη (Για στελέχη Οργανισμών, Στρατιωτικούς κλπ)/Πιστοποιητικό Διοικητικών Μεταβολών (για Δ.Υ) ή/και οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό έγγραφο εργασίας/προϋπηρεσίας).
3) Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα.
4) Δύο πρόσφατες φωτογραφίες.
5) Αντίγραφα τίτλων σπουδών (γίνονται δεκτά φωτοαντίγραφα όπως ανεφέρεται ρητά στην αρμόδια εγκύκλιο: δείτε εδώ). Για πτυχιούχους εξωτερικού, το αντίγραφο πρέπει να συνοδεύεται από Επικύρωση ΔΟΑΤΑΠ.
6) Αντίγραφα δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών (εφόσον υπάρχουν).
7) Φωτοτυπίες λοιπών εγγράφων που αποδεικνύουν επαγγελματικές ή/και εκπαιδευτικές
δραστηριότητες.
8) Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Αγγλικής Γλώσσης (επιπέδου τουλάχιστον Lower) ή/και άλλων ξένων γλωσσών.
9) Φωτοτυπία Καταθετηρίου €30 Εθνικής Τραπέζης [Αρ. Λογ. 110/470577-70 (Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΟΠΑ), αναγράφοντας Όνομα & Επώνυμο υποψήφιου/ας & «Αίτηση Συμμετοχής στο DIN 14-15»]
10) Επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση (Ν. 1599/86) ότι ο υποψήφιος δεν έλαβε ή δεν λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από άλλη κληρονομία, κληροδοσία, δωρεά, το Ι.Κ.Υ. ή άλλη πηγή και δεν εξέπεσε από δική του υπαιτιότητα από άλλη υποτροφία, η οποία τυχόν του απενεμήθη προηγουμένως.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής στη Διαδικασία Αξιολόγησης

  • Πτυχίο ανωτάτης εκπαίδευσης ΑΕΙ/ΤΕΙ ή Τίτλος Τυπικής Ανώτατης Εκπαίδευσης (για την αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας του τίτλου δείτε εδώ) ή ισότιμο της αλλοδαπής συνοδευόμενο από Επικύρωση ΔΟΑΤΑΠ.
  • Τουλάχιστον 3 έτη προϋπηρεσία [απόδειξη με Φωτοτυπία Ταυτότητας Δικηγορικού Συλλόγου / Μέλους Επιμελητηρίου (για Επαγγελματίες)/Βεβαίωση Υπηρεσίας/Εργοδότη (Για στελέχη Οργανισμών, Στρατιωτικούς κλπ)/Πιστοποιητικό Διοικητικών Μεταβολών (για Δ.Υ) ή/και οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό έγγραφο εργασίας/προϋπηρεσίας]
  • Γνώση Αγγλικής Γλώσσας (επιπέδου τουλάχιστον Lower) Κριτήρια Αξιολόγησης

Για την αξιολόγηση των υποψηφίων, συνεκτιμώνται τα παρακάτω κριτήρια:
1) Αίτηση για την υποτροφία
2) Ακαδημαϊκή επίδοση
3) Αγγλικά
4) Λοιπές Ξένες γλώσσες
5) Κοινωνικά κριτήρια
6) Βιογραφικό Σημείωμα
7) Συνέντευξη

Όροι Χορήγησης Υποτροφίας
1) Με την υποβολή της αίτησης για υποτροφία, ο/η υποψήφιος/α δηλώνει ρητά και ανέκκλητα ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους και προϋποθέσεις της παρούσας Προκήρυξης και της σχετικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης.
2) Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να υποβάλει μία μόνον αίτηση για υποτροφία.
3) Ο/Η κάθε υποψήφιος/α δεν μπορεί να διεκδικήσει περισσότερες από μια (1) υποτροφίες.
4) Ο/Η επιτυχών/ούσα, δεν μπορεί να μεταφέρει την υποτροφία (δηλαδή τα 1.470,00 ευρώ των διδάκτρων) σε άλλο πρόγραμμα ή/και σε άλλο Ακαδημαϊκό Έτος.
5) Η υποτροφία δεν καλύπτει άλλα έξοδα ή την κάλυψη διδάκτρων άλλου προγράμματος, ούτε είναι απαιτητή σε μετρητά.
6) Για την κατάθεση αίτησης για διεκδίκηση της υποτροφίας (όπως συμβαίνει και για την κατάθεση αίτησης για συμμετοχή στο Πρόγραμμα γενικά), οι υποψήφιοι/ες καταθέτουν παράβολο 30 € σε λογαριασμό του Προγράμματος [Αρ. Λογ. Εθνικής Τραπέζης 110/470577-70 (Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας ΟΠΑ), αναγράφοντας Όνομα & Επώνυμο υποψήφιου/ας & «Αίτηση Συμμετοχής στο DIN 14-15»]. Σε περίπτωση αποτυχίας λήψης της εν λόγω υποτροφίας, αποτυχίας υποψηφιότητας, ακύρωσης αίτησης, διαγραφής ή αποπομπής από το Πρόγραμμα, το παράβολο δεν επιστρέφεται. Σε περίπτωση που ο/η υποψήφιος/α γίνει δεκτός σε μελλοντική σειρά του Προγράμματος (με ή χωρίς υποτροφία), τότε δεν υποχρεούται σε εκ νέου καταβολή παραβόλου αίτησης.
7) Οι υποψήφιοι/ες καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την Προκήρυξη πριν συμπληρώσουν αίτηση.
8) Αιτήσεις που δεν θα πληρούν οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις της παρούσας Προκήρυξης, αποσύρονται αυτόματα από την διαδικασία αξιολόγησης.
9) Δικαιολογητικά που θα αποσταλούν μετά την καταληκτική ημερομηνία (1/07/2014), δεν θα γίνουν δεκτά.
10) Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση του Προγράμματος αποφασίζει κατά την ελεύθερη κρίση του τη χορήγηση ή μη υποτροφίας, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις και δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης των αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα ή/και τις υποτροφίες:

Diploma In Negotiations
Κεφαλληνίας 46, 6ος
όροφος, 112 51, Αθήνα
Τηλ: 210 8203737, 210 8203738, 210 8620620
Email: din@aueb.gr
Website: www.din.aueb.gr