Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 1 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φορέας με την επωνυμία «Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας», που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Επιμελητηρίου Λάρισας στο πλαίσιο του ν.3898/2010, με σκοπό την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης και την παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης διαμεσολαβητών, επιταχύνει τις διαδικασίες έναρξης της λειτουργίας του.

Την Δευτέρα 30-09-2013, συναντήθηκαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ο Δημήτριος Κατσαρός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και του νεοσύστατου Φορέα, ο Τρύφων Τσάτσαρος, Γεν. Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου, με την δόκτορα Ιωάννα Αναστασοπούλου, Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕλλΚΔΔ) και εκπρόσωπο του βρετανικού φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών Centre for Effective Dispute Resοlution (CEDR).

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση με τον Δημήτριο Αδάμ, Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου και Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, Ειδικό Σύμβουλο του Επιμελητηρίου και επίσκεψη στους χώρους του Επιμελητηρίου Λάρισας, όπου και θα διεξαχθούν τα σεμινάρια εκπαίδευσης διαμεσολαβητών του Φορέα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Φορέα της Λάρισας με το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας και με τον παγκοσμίου εμβέλειας και διεθνούς αναγνώρισης εκπαιδευτικό οργανισμό Centre for Effective Dispute Resοlution, για την παροχή από κοινού εκπαιδευτικών σεμιναρίων βασικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διαμεσολαβητών και προγραμμάτων μετεκπαίδευσης. Κατόπιν της ανωτέρω συμφωνίας, επιταχύνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες για την αδειοδότηση του φορέα από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την έναρξη της λειτουργίας του.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στις 17 Οκτωβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την εκπαίδευση των διαμεσολαβητών και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φορέα. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο διευθυντής εκπαίδευσης James South και μέλη της ελληνικής εκπαιδευτικής ομάδας του Centre for Effective Dispute Resοlution.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣΛ                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                          ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ