Ανακοίνωση καταδίκης ΔΣΛ για βομβιστική επίθεση κατά εισαγγελικής λειτουργού

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 22 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βομβιστική ενέργεια στη πόλη μας παραπέμπει σε μεθόδους δράσης και επιθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος άλλων χωρών σε βάρος δικαστικών λειτουργών. Το γεγονός ότι η επίθεση αυτή γίνεται σε μια πόλη της ελληνικής περιφέρειας, επιτείνει την ανησυχία και τον προβληματισμό των απλών πολιτών, ενώ καταδεικνύει τις διαστάσεις που έχει προσλάβει η εγκληματικότητα στη πατρίδα μας, ταυτόχρονα και τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την αρνητική αυτή πραγματικότητα.

Στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η ελληνική κοινωνία, η Δικαιοσύνη είναι η μοναδική κρατική λειτουργία που αντέχει ακόμα και δεν έχει καταρρεύσει, παρά τα προβλήματα και τις παθογένειές της. Πρέπει, λοιπόν, όλοι να στηρίξουμε έμπρακτα τους δικαστικούς λειτουργούς και τη Δικαιοσύνη, αφού εξακολουθεί να αποτελεί το μόνο ασφαλές καταφύγιο των απλών πολιτών. Εξάλλου, αυτοί κυρίως έχουν την ανάγκη και το συνταγματικό δικαίωμα σε μια ανεπηρέαστη, ταχεία, άφοβη και αδέκαστη δικαιοδοτική λειτουργία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, σε όλους όσους πολίτες βίωσαν τις συνέπειες από το εφιαλτικό ξύπνημα της βομβιστικής ενέργειας, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τους και προκάλεσε ζημιές στις περιουσίες τους και επιπρόσθετα στηρίζουμε την στοχοποιημένη από το οργανωμένο έγκλημα εισαγγελική λειτουργό, η οποία καλείται να συνεχίσει άφοβα την αποστολή που της ανέθεσε η Πολιτεία με βάση τη συναίσθηση των υψηλών καθηκόντων της και τη συνείδησή της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ         ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ