Επείγουσα ανακοίνωση ΔΣΛ για ετήσια θεώρηση βιβλιαρίων υγείας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα 19 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αναφορικά με την ετήσια θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, τα (νέου τύπου) ενιαία βιβλιάρια υγείας και ιατρικών παραπεμπτικών πρέπει να θεωρούνται από το ΕΤΑΑ(ΤΥΔΕ) σε ετήσια βάση, εν αντιθέσει με τα παλαιού τύπου που δεν χρειαζόταν ετήσια θεώρηση και με την εξάντληση των διαθεσίμων φύλλων τους γινόταν η αντικατάστασή τους.
Οπως επίσης γνωρίζετε, η αντικατάσταση των παλαιού τύπου βιβλιαρίων υγείας δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς μέχρι στιγμής περιορισμένος μόνον αριθμός συναδέλφων έχει εφοδιαστεί με τα νέου τύπου ενιαία βιβλιάρια.
Προς διευκόλυνση των συναδέλφων και δη προς απλοποίηση και συντόμευση των διαδικασιών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, σε συνεννόηση με το ΕΤΑΑ (ΤΥΔΕ), θα αναλάβει ο ίδιος την ετήσια θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των μελών του. Στο σημείο αυτό είναι κρίσιμο να διευκρινίσουμε ότι τούτο θα αφορά ΜΟΝΟΝ :
α) τα ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ενιαία βιβλιάρια υγείας και ιατρικών παραπεμπτικών,
β) τα ΑΜΕΣΑ μέλη &
γ) τους συναδέλφους που ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ εμπρόθεσμα την προβλεπόμενη εισφορά τους έτους 2012 υπέρ ΤΥΔΕ .
Εφόσον συντρέχουν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, οι συνάδελφοι θα καταθέτουν στον επιφορτισμένο προς τούτο υπάλληλο του Συλλόγου μας το (νέου τύπου) βιβλιάριο υγείας μαζί με το βιβλιάριο ενσήμων 2012 υπέρ ΤΥΔΕ και κατόπιν πέντε (5) εργασίμων ημερών θα αναλαμβάνουν (και πάλι από τα γραφεία του Συλλόγου μας) το βιβλιάριο υγείας φέρον σφραγίδα ετήσιας θεώρησης.
Ως εξ αντιδιαστολής :
α) οι κάτοχοι παλαιού τύπου βιβλιαρίων υγείας θα αναμείνουν τον εφοδιασμό τους με το νέου τύπου βιβλιάριο υγείας, προκειμένου εν συνεχεία να λάβουν επ’αυτού από το Δ.Σ.Λ. σφραγίδα ετήσιας θεώρησης και εφόσον βέβαια κατέθεσαν εμπρόθεσμα την προβλεπόμενη εισφορά τους για το έτος 2012 υπέρ ΤΥΔΕ &
β) η θεώρηση των νέου τύπου βιβλιαρίων υγείας των ΕΜΜΕΣΩΝ μελών θα γίνει από το ΤΥΔΕ, με αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών (stickers), με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή (απαραίτητη προϋπόθεση της οποίας είναι η εκ μέρους του άμεσα ασφαλισμένου κατάθεση της προβλεπόμενης εισφοράς του για το έτος 2012 υπέρ ΤΥΔΕ).

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ