Ανακοίνωση για εθελοντική δράση Δικηγόρων Λάρισας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα 25 Σεπτεμβρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Εθελοντική δράση Δικηγόρων Λάρισας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, ανταποκρινόμενος άμεσα σε σχετική πρόταση του Δήμου Λαρισαίων, αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια δημιουργίας ομάδας εθελοντών Δικηγόρων, οι οποίοι προτίθενται να παρέχουν δωρεάν νομική βοήθεια σε συμπολίτες μας που αποδεδειγμένα τυγχάνουν ιδιαιτέρως χαμηλών εισοδημάτων. Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση μας θα αφορά ΜΟΝΟΝ στην παροχή νομικών συμβουλών.
Παράλληλα υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους τη δυνατότητά τους να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία του Ν. 3226/2004, ο οποίος ομοίως αφορά παροχή νομικής βοήθειας σε χαμηλού εισοδήματος πολίτες, εν προκειμένω όμως μέσω διορισμού τους από το αρμόδιο Δικαστήριο και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (διαδικασία που προσομοιάζει σχετικώς μ’ αυτήν του αυτεπάγγελτου διορισμού στα ποινικά Δικαστήρια).
Κατ’εφαρμογή λοιπόν των ανωτέρω, καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε εκ των ανωτέρω δράσεων ή ακόμη σε αμφότερες, να υποβάλουν σχετική δήλωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται στο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας κ. Αστέριο Λιάπη (τηλ.2410.530544).

Το Διοικητικό Συμβούλι