Πρόγραμμα εκδρομής ΔΣΛ στην Κάτω Ιταλία

9  ΗΜΕΡΗ  ΟΔΙΚΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΑΤΩ  ΙΤΑΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ

Αναχ:  17 έως 25/08 /2012

1η μέρα: ΛΑΡΙΣΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ– ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ  ΕΝ  ΠΛΩ

Συγκέντρωση των εκδρομέων ώρα 16:00 και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα από που θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλιά.  Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το Μπάρι της Ιταλίας . Διαν/ση στο πλοίο.

2η μέρα: ΜΠΑΡΙ-ΤΑΡΑΝΤΑΣ-ΡΗΓΙΟ

Το  πρωί άφιξη  στο  Μπάρι  επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε  για  Τάραντα. Άφιξη ,  θα δούμε τη γραφική του παραλία, το παλιό ιστορικό κέντρο και στην συνέχεια ακολουθώντας μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Καλαβρίας, θα φθάσουμε στο Ρήγιο. Περιήγηση  στην  πόλη, τακτοποίηση   στο  ξενοδοχείο ,δείπνο,  διαν/ση.

3η μέρα: ΡΗΓΙΟ-MEΣΣΗNA-ΚΕΦΑΛΟΥ-ΠΑΛΕΡΜΟ

Μετά το πρωινό θα πάρουμε  το φέρρυ μπόουτ θα περάσουμε τα στενά της Μεσσίνας – στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης κατά τον Όμηρο – και θα καταλήξουμε στην Μεσσίνα. Μετά από μια σύντομη περιήγηση  στην  πόλη  συνεχίζουμε  για  Κεφαλού. Ακολουθεί σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πίατσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε για  Παλέρμο.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο, διαν/ση.

4η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ- (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ  ΠΟΛΕΩΣ)

Μετά το πρωινό αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, την Μητρόπολη το Θέατρο Μάσσιμο και το παλάτσο Ρεάλε.Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο,  δείπνο, διαν/ση.

5η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ- ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ-ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό, συνεχίζουμε  για   Ακράγαντα  για   να  δούμε  ότι  απέμεινε  από  την  Μεγάλη  Ελλάδα. Στην περίφημη κοιλάδα των ναών θα θαυμάσουμε τον

επιβλητικό Δωρικό ναό της Ομόνοιας, την Ελληνορωμαϊκή συνοικία, το τεράστιο ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα, τους ναούς της Ήρας, της Δήμητρας, του Ηφαίστου, του Ασκληπιού και των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη). Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της  περιοχής της  Κατάνιας, δείπνο , διαν/ση

6η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ- AITNA-ΚΑΤΑΝΙΑ

Μετά  το  πρωινό  αναχωρούμε  για Συρακούσες, την πόλη που ιδρύθηκε το 734π.χ. από τους Κορίνθιους. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ορατόριο του Διόνυσου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το μικροσκοπικό νησάκι της Ορτύγιας όπου βρίσκονται ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα, ο καθεδρικός ναός, η πηγή της Αρεθούσης και θα θαυμάσουμε το κάστρο του Μανιάκη. Συνεχίζουμε για το Ηφαίστειο της Αίτνας ένα από τα μεγαλύτερα εν ενεργεία ηφαίστεια στον κόσμο. Στο όμορφο << Ταυρομένιο >> από τα πλέον κοσμοπολίτικα θέρετρα , θα θαυμάσουμε τους γραφικούς δρόμους μετά τα μεσαιωνικά κτίρια στο Κόρσο Ουμπέρτο και θα επισκεφθούμε το εξαίρετο Ελληνικό θέατρο.  Επιστροφή το βράδυ στο  ξενοδοχείο,δείπνο, διαν/ση.

7η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΛΕΤΣΕ

Μετά  το  πρωινό αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για το Λέτσε με ενδιάμεσους σταθμούς. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΜΠΑΡΙ – ΕΝ ΠΛΩ

Μετά το Πρωινό περιήγηση στο Λέτσε, χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για Κοριλιάνο και ακολούθως για την Στερνατία με τα υπόγεια ελαιοτριβεία. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ημέρα: ΕΝ ΠΛΩ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ– ΛΑΡΙΣΑ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας .Επιβίβαση στο πούλμαν και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Λάρισα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ ΆΤΟΜΟ 730 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

1.Μεταφορά  με πολυτελές  , κλιματιζόμενο  υπερυψωμένο  πούλμαν .
2.Τα  εισιτήρια  πλοίων Ηγουμενίτσα – Μπάρι ή Μπρίντιζι – Ηγουμενίτσα  σε τετράκλινες καμπίνες AB4 θέσης.
3.Τις  διανυκτερεύσεις σε  επιλεγμένα ξενοδοχεία   4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια.
4.Ημιδιατροφή κατά την παραμονή σας στα ξενοδοχεία( 6 πρωινά  και 6  δείπνα ).
5.Τις  περιηγήσεις  –  ξεναγήσεις  που  αναφέρονται  στο  πρόγραμμα.
6.Συνοδό – αρχηγό του  γραφείου μας .
7.Εισιτήρια πλοίων  από το Ρήγιο στη Μεσσίνα και αντίστροφα .
ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :Τα  επιπλέον  γεύματα , ποτά , τηλεφωνήματα , εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων  , προαιρετικές  εκδηλώσεις και ότι δεν αναφέρεται στο  πρόγραμμα.