Ανακοίνωση Δ.Σ.Λ. για συναινετικά διαζύγια και προσημειώσεις

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα 30 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με συναινετικά διαζύγια – προσημειώσεις

Εν όψει της θέσεως σε ισχύ του Ν.4055/2012, σας ενημερώνουμε ότι :

Α. Επί των συναινετικών διαζυγίων:
Οι δεύτερες συζητήσεις επί παλαιών αιτήσεων συναινετικών διαζυγίων (για τις οποίες έγινε ήδη η πρώτη συζήτηση), θα γίνουν κανονικά.
Επί των νέων αιτήσεων συναινετικών διαζυγίων (ήτοι αυτών που θα υποβάλλονται εφεξής), ισχύουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα :
Κάθε εργάσιμη Παρασκευή του μήνα και ώρα 11.00, θα λαμβάνει χώρα η συνεδρίαση για τη συζήτηση των αιτήσεων έκδοσης συναινετικών διαζυγίων, που έχουν κατατεθεί μέχρι ώρα 15.00 της προηγούμενης ημέρας. Κατά τη συζήτηση θα προσκομίζεται φάκελος με τις προτάσεις, τη συμφωνία των συζύγων για τη λύση του γάμου, τη συμφωνία για την επιμέλεια, την επικοινωνία και τη διατροφή των παιδιών, το/τα πληρεξούσιο/α όταν δεν παρίστανται οι διάδικοι, τη ληξιαρχική πράξη γάμου, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και το γραμμάτιο προκαταβολής του Δ.Σ.Λ.

Β. Επί των αιτήσεων εγγραφής συναινετικής προσημείωσης :
Από τις 2 Απριλίου 2012 και εφεξής, η αρμοδιότητα επί των ανωτέρω αιτήσεων μεταφέρεται στο Ειρηνοδικείο.
Μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος -η οποία αναμένεται εντός των επομένων ημερών-, η συζήτηση των αιτήσεων εγγραφής συναινετικής προσημείωσης ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λάρισας, θα γίνεται καθημερινά από ώρες 12.00 έως 14.00 .

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                              ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ