Δελτίο τύπου Δ.Σ.Λ.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 10 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία του στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση του μνημονίου αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των όρων ίδρυσης και λειτουργίας των δικηγορικών εταιριών.

Πρόκειται αναμφίβολα για εξέλιξη που γίνεται κατόπιν εντολών της τρόϊκας και πιέσεων ποικιλώνυμων εξωθεσμικών παραγόντων, με σκοπό τον έλεγχο της πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη από οργανωμένα μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά συμφέροντα.

Μία τέτοια εξέλιξη, όχι μόνον δεν θα προάγει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και την ανάπτυξη, αλλά θα δημιουργήσει καρτέλ στο χώρο παροχής δικηγορικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αποδυνάμωση του ρόλου του αυτοαπασχολούμενου Δικηγόρου, συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και την ωμή παρέμβαση στη συνολική διαδικασία της ορθής και ανεπηρέαστης απονομής της.

Κατόπιν αυτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας αποφάσισε την επικύρωση της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για πανελλαδική αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2012.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                        ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ