Δελτίο Τύπου Δ.Σ.Λ. για τελευταίες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας
Λάρισα 3 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου

Οι Δικηγόροι Λάρισας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, εναρμονιζόμενοι με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε σε ένδειξη ειλικρινούς αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους που την ίδια ημέρα απεργούν από άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας, καθώς και αποδοκιμασίας και ταυτόχρονης βαθιάς ανησυχίας για τις ληφθείσες κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τις κυοφορούμενες «παρεμβάσεις» της στο χώρο της δικαιοσύνης.

Επίσης και για τα οικονομικά μέτρα (τέλος επιτηδεύματος, επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, μείωση αφορολογήτου) που πλήττουν υπέρμετρα όλους τους δικηγόρους ανεξαιρέτως και ειδικά τους πιο νέους, ασχέτως της φοροδοτικής τους ικανότητας.

Τέλος, με την εξαγγελθείσα «αποδικαστηριοποίηση» υποθέσεων, επιχειρούνται αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, με πρόσχημα τη δήθεν επιτάχυνση της απονομής της, για τη βραδύτητα της οποίας αποκλειστικά υπεύθυνη είναι διαχρονικά η ελληνική πολιτεία.

Οι δικηγόροι της Λάρισας δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα εναντιωθούμε σ’αυτές τις μεθοδεύσεις και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα προστατεύσουμε τη συνταγματική νομιμότητα.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου