Σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας – Η τρόϊκα πλήττει τη δικηγορία;

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 6.5.2011

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, 

Σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Θανάσης Ξηρός και μου ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 10.5.2011 και ώρα  6.00 μ.μ. θα πρέπει να βρίσκομαι στο Υπουργείο προκειμένου να παραβρεθώ σε συνάντηση με την «Τρόικα». Και αυτό γιατί, όπως μου είπε, θα τεθεί θέμα σχετικά με τον «τρόπο λειτουργίας» των Δικηγορικών Συλλόγων.

Ζήτησα να μάθω την «ατζέντα» της συνάντησης, πλην όμως με μεγάλη μου έκπληξη, έλαβα την απάντηση ότι ούτε ο ίδιος την γνωρίζει, αλλά εκείνο που γνωρίζει είναι ότι θα πρέπει να παραβρεθώ στη συνάντηση.(!!!) Την ίδια απάντηση έλαβα και όταν του εδήλωσα ότι οι Δικηγόροι, έχουν όργανα και δρουν συλλογικά και δεν πρόκειται να συμμετάσχω εάν δεν ενημερώσω και συζητήσω το θέμα τόσο με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας όσο και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 
Πέραν του υπεροπτικού και αλαζονικού ύφους του εν λόγω Γενικού Γραμματέα και μάλιστα προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου του οποίου είναι μέλος αλλά και προς ολόκληρο το δικηγορικό σώμα, δηλώνοντας ότι μάθει δεν μάθει την «ατζέντα» εγώ πρέπει να είμαι εκεί, θεωρώ μείζονος θεσμικής σημασίας το θέμα και πρέπει να λάβουμε σχετικές αποφάσεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ