Δελτίο τύπου Δ.Σ.Λ. 10.05.2011

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 10 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του της 10ης Μαΐου 2011, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα εξής :

Οι Δικηγόροι της Λάρισας, εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία και διαμαρτυρία μας για την καθημερινή αποδόμηση της πατρίδας μας, του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της.

Παρά τα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλονται καθημερινά στα πλαίσια της «μνημονιακής» πολιτικής της κυβέρνησης, η δημοσιονομική προσπάθεια δεν αποδίδει. Ολοένα και περισσότερο η οικονομία της χώρας βυθίζεται στην ύφεση και η κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στα φαινόμενα αυτά η κυβέρνηση απαντά με νέα μέτρα, ακόμη πιο σκληρά, ακόμη πιο αντιλαϊκά, ακόμη πιο… αδιέξοδα. Όμως ως εδώ και μη παρέκει! Δεν πάει άλλο.

Το μνημόνιο δεν είναι Ευαγγέλιο. Το επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής δεν πρέπει να είναι η έκθεση της Τρόϊκα για την πρόοδο εφαρμογής του μνημονίου, αλλά ο Ελληνας πολίτης.

Οι Δικηγόροι της Λάρισας, ως ενεργοί και εργαζόμενοι πολίτες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, έχοντας τη πρόσφατη μακρά αγωνιστική εμπειρία για τα θέματα του κλάδου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που απεργούν στις 11 Μαΐου 2011.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου