Ανακοίνωση Δ.Σ.Λ. για διακοπείσες συνεδριάσεις Πλημμελειοδικείου-Εφετείου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με την από 31-3-2011 ομόφωνη απόφαση του, επαναβεβαίωσε την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη συνεδρίασή της που έλαβε χώρα στις 14-15 Απριλίου 2006, σύμφωνα με την οποία αποφάσισε μεταξύ άλλων :

1. Την αποχή των Δικηγόρων στις μετά από διακοπή συνεδριάσεις, επί υποθέσεων αρμοδιότητας Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, εκτός των υποθέσεων των οποίων επίκειται παραγραφή,

2. Την αποχή των Δικηγόρων στις μετά από την πρώτη διακοπή συνεδριάσεις, επί υποθέσεων αρμοδιότητας Εφετείου – Πλημμελήματα και Κακουργήματα-, εκτός των υποθέσεων των οποίων επίκειται παραγραφή ή συμπλήρωση ορίων προσωρινής κράτησης, δεδομένου ότι η συμμετοχή τους στις μετά από διακοπή ποινικές δίκες αποσυντονίζει το έργο τους, όπως άλλωστε και αυτό των Δικαστών, ενώ παράλληλα προκαλεί περαιτέρω ταλαιπωρίες των διαδίκων και μαρτύρων.

Επιπλέον, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη συνεδρίασή της που έλαβε χώρα στις 2-4-2011, επικαιροποίησε την ανωτέρω απόφασή της.

Ως εκ περισσού επισημαίνουμε στους συναδέλφους, ότι ο σεβασμός μας στις αποφάσεις του Συλλόγου μας θεωρείται αυτονόητος αλλά και προβλεπόμενος από τον Κώδικα περί Δικηγόρων.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου