Αναφορά στον Υπ. Δικαιοσύνης για συμπεριφορά Πρωτοδίκου κατά μέλους Δ.Σ.Λ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ                          Λάρισα 15 Απριλίου 2011
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ         Αριθμ. πρωτ. 206.
(Ν.Π.Δ.Δ.)
Ταχ. Δ/νση : ΜΕΓΑΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τ.Θ. 1004 –   41 000 ΛΑΡΙΣΑ
Πληροφορίες : ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΕΛΚΟΣ
Τηλέφωνο      : 2410532037
FAX                  : 2410532042
E-mail              : dslar@dslar.gr

Προς:
– Υπουργό Δικαιοσύνης –Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη
– Πρόεδρο Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Καλαμίδα
– Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε
– Επιθεωρητή Εφετείου Λάρισας κ. Ευτύχιο Παλιοκαστρίτση
– Προιστάμενο του Εφετείου Λάρισας κ. Αθανάσιο Καγγάνη
– Διευθύνοντα το Πρωτοδικείο Λάρισας κ.Ευάγγελο Σούφλα

Κατά τη δικάσιμο της 12ης-04-2011 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας [εκούσια δικαιοδοσία] η Πρωτοδίκης κ. ……., όχι μόνον επανέλαβε τον εαυτό της αναφορικά με τον τρόπο που αυτή διευθύνει τη διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά υπερέβη κάθε ανεκτό όριο  συμπεριφοράς δικαστικού λειτουργού. Πλέον συγκεκριμένα, αφού με φωνές, κραυγές στη κυριολεξία,  προκάλεσε και πάλι τον εκνευρισμό σε δικηγόρους, διαδίκους, μάρτυρες και σε οιονδήποτε είχε την ατυχία να παρίσταται εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο ακροατήριο [αίθουσα Μονομελούς Πλημ/κείου], στη συνέχεια απαξίωσε και προσέβαλε βαρύτατα δικηγόρο που δίκαζε την υπόθεση εντολίδος του, ενώ συμπεριφέρθηκε απρεπώς σε γηραιά μάρτυρα ηλικίας 86 ετών η οποία εστηρίζετο  σε μπαστούνι.!!! και κατέθετε στην συγκεκριμένη υπόθεση. Πάντα ταύτα περιγράφονται αναλυτικά στην από 13-04-2011 αναφορά προς το σύλλογό μας, του γνωστού για το ήθος του συναδέλφου ………., την οποία σας επισυνάπτουμε.

Είναι προφανές ότι τέτοια φαινόμενα προσβάλλουν όχι μόνον τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου αλλά γενικά τον πολιτισμό της χώρας μας και σίγουρα τον νομικό μας πολιτισμό που η κυρία δικαστής έμπρακτα  δείχνει να τον αγνοεί.

Μετά ταύτα, θεωρούμε ότι η συμπεριφορά της δεν συνάδει ούτε με τα καθήκοντά της, ούτε με την υψηλή αποστολή που η πολιτεία της ανέθεσε και γι’ αυτό ζητούμε να ασκηθεί αμέσως ο πειθαρχικός έλεγχος και να της επιβληθεί η προβλεπόμενη τιμωρία.

Ταυτόχρονα, μας δίδεται η ευκαιρία να σας δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε το θεσμικό μας ρόλο στο χώρο της Δικαιοσύνης καθώς και τα δικαιώματα των πολιτών που προσβάλλονται από τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ           ΤΡΥΦΩΝ  ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ