Απόφαση Δ.Σ. [2ήμερη αποχή Δ.Σ.Λ. 27/28.05.10 και έκτακτη Γ.Σ. 01.06.10]

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Λ., το οποίο συνήλθε σε  έκτακτη συνεδρίαση την 18.05.2010 λόγω των ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί για τον δικηγορικό κλάδο, με την υπαγωγή των δικηγορικών υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ, τις ρυθμίσεις για το χρόνο κτήσης – φορολόγησης του εισοδήματος, για άνοιγμα του υποτίθεται «κλειστού» επαγγέλματος με το Ν. 3844/2010 [ενσωμάτωση οδηγίας Μπολκενστάιν] , το Ν. 3845/2010 [Μνημόνιο Ελλάδος–Τρόικας], με βάση το ψήφισμα της πρόσφατης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και ενόψει της σύγκλησης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, αποφάσισε τα εξής:

A. Υιοθετεί και συνυπογράφει την από 14.05.2010 «Εισήγηση προς την Ολομέλεια» των Δικηγορικών Συλλόγων Άρτας, Γιαννιτσών, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κιλκίς, Μυτιλήνης, Φλωρίνης και Χίου και ζητεί την υπερψήφισή της διότι περιέχει επαρκώς θεμελιωμένη πρόταση για την διατήρηση των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αίτημα για επαναλαμβανόμενες [κυλιόμενες] απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την αποδοχή των θέσεών μας.

B. Τάσσεται υπέρ των ενωτικών, συντονισμένων, πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων με πνεύμα συναδελφικής ενότητας ενώ προτείνει και τη διοργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου των δικηγορικών συλλόγων της χώρας στην Αθήνα.

Γ. Επικυρώνει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων  Δικηγορικών Συλλόγων για αποχή στις 20 Mαϊου 2010.

Δ. Εξαγγέλλει διήμερη αποχή των μελών του για την 27η και 28η Μαΐου 2010 (ημέρα διεξαγωγής της προγραμματισμένης Ολομέλειας).

Ε. Συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για την Τρίτη 1η Ιουνίου 2010 και ώρα 1η μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας, με θέματα:

1. Ενημέρωση για τις εργασίες και τις αποφάσεις της Ολομέλειας και τις τελευταίες εξελίξεις στα δικηγορικά θέματα.

2. Λήψη απόφασης σχετικά με τρόπους αντίδρασης απέναντι στα νέα μέτρα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ