Αποχή μελών Δ.Σ.Λ. από τα καθήκοντά τους την 24.02.2010

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, εκφράζει την εντονότατη αντίθεσή του καταρχήν στη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φοβίας και ανασφάλειας στους πολίτες της χώρας που καλλιεργείται τους τελευταίους μήνες από πολλά κέντρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που στόχο έχουν την «παίδευση» του λαού μας στην λογική αποδοχής των μέτρων που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε..

Διαμαρτύρεται γιατί στη βάση αυτού του κλίματος, επιφυλάσσεται στη χώρα μας ένα καθεστώς οικονομικής εξάρτησης υπό την δαμόκλεια σπάθη των επιτηρητών της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, το οποίο θα εξουθενώσει τα λαϊκά στρώματα μεγάλο μέρος των οποίων βιώνουν ήδη τον εφιάλτη της φτώχειας, ενώ η διαχρονικά υπεύθυνη για την κρίση πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας θα μείνει και πάλι στο απυρόβλητο παρότι τόσα χρόνια πλούτισε παράνομα και άδικα σε βάρος των εργαζομένων.

Θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, εκμηδενίζουν ουσιαστικά και μόνον το εισόδημα των εργαζομένων μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και η μεγάλη πλειοψηφία των μαχομένων και νέων δικηγόρων οι οποίοι βιοπορίζονται από τη δικηγορία, ενώ το βέβαιο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι όχι η έξοδος από την κρίση αλλά η εκμηδένιση της κίνησης στην αγορά, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας.

Επισημαίνει ότι το συντηρούμενο κλίμα, τα οικονομικά μέτρα καθώς και οι απειλές περί κατάργησης βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως δώρα, επιδόματα κ.λ.π., αποτελούν ταυτόχρονα και ένα άλλοθι για την Κυβέρνηση ώστε να δικαιολογεί την οιαδήποτε στασιμότητα σε ευαίσθητους τομείς της πολιτείας. Στο χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικά στη Λάρισα, τα κενά σε γραμματείς και δικαστές, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων σε συνδυασμό με την γενικότερη έλλειψη υποδομών τείνουν να καταστήσουν μόνιμο φαινόμενο την αρνησιδικία, ενώ από άποψη υποδομών η εικόνα παραμένει τριτοκοσμική, αφού τρεις μήνες μετά την αποχή μας στις 03-12-2009 η κατάσταση στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας έχει χειροτερέψει δίχως να έχει επιλυθεί κανένα απολύτως ουσιαστικό πρόβλημα (π.χ. ανελκυστήρες κλπ.).

Συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται από τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, θεωρώντας ότι είναι και αγώνας των δικηγόρων, εργαζομένων άλλωστε και αυτών στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την 24-02-2010 με αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την ημέρα αυτή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης καθώς και για την στασιμότητα που παρατηρείται στα θέματα της Δικαιοσύνης και ειδικά για την συνεχιζόμενη τριτοκοσμική κατάσταση στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ