Ενημερωτικό Δελτίο 28.03.05

Υπ’ όψιν αθλητικού τμήματος

Με το δεξί εισήλθαν οι Λαρισαίοι δικηγόροι της ποδοσφαιρικής ομάδας του Σ.Α.Δ.Π.Λ. στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στα πλαίσια του φετινού Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων. Αγωνιζόμενοι την Κυριακή 27.03.05 εκτός έδρας κατά της ομάδος του «Δράκοντα Αθηνών», σε έναν αγώνα που είχε ήδη αναβληθεί τρεις φορές, κατάφεραν να επιβληθούν άνετα με σκορ 1-5 κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Η λαρισινή ομάδα στο επίσημο ντεμπούτο του Χρήστου Μητρά στον πάγκο της, δίχως να πιάσει σπουδαία απόδοση, έδειξε σοβαρότητα απέναντι στον άγνωστο αντίπαλό της και κατάφερε να κερδίσει τους τρεις βαθμούς.

Πρέπει να τονισθεί ότι τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας είχαν στην προσπάθειά τους και τη συμπαράσταση του προέδρου του Δ.Σ.Λ. (αλλά και του Σ.Α.Δ.Π.Λ.) κ. Φίλιππου Σαμαρά που τίμησε με την παρουσία του την εξαντλητική αυθημερόν μετακίνηση στην Αθήνα, καθώς επίσης και του πιστού φιλάθλου της ομάδας κ. Φάνη Κοβούνα που για μια ακόμη φορά έδωσε το δυναμικό και «μελωδικό» του παρών.
Ο αγώνας διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Χουάν Ραμόν Ρότσα στα Σπάτα Αττικής και επί τεχνητού χλοοτάπητα, γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. Οι Λαρισαίοι δικηγόροι μπήκαν στο παιχνίδι δίνοντας αρχικά μεγαλύτερη βαρύτητα στην άμυνα τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή τους. Πριν συμπληρωθούν όμως είκοσι λεπτά παιχνιδιού η λαρισινή ομάδα βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ (0-2) με δύο πλασέ του άπιαστου και προχθές Κακαράντζα (8’, 17’), ύστερα από ισάριθμες ασίστ του πρωτοεμφανισθέντος Γιώργου Στάμου, που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Λίγα λεπτά αργότερα ο Σάκης Μαμάκος τραυματίσθηκε στον δικέφαλο από σκληρό λάκτισμα αντιπάλου και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Κουτσογιάννη (που επίσης έκανε το ντεμπούτο του). Στο 30’ το σκορ έγινε 0-3 όταν ο ανύπαρκτος ως εκείνη τη στιγμή Γραβάνης, ύστερα από πάσα του θετικότατου Κουτσογιάννη σούταρε εντυπωσιακά με το δεξί από 25 μέτρα στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στο παραθυράκι του αθηναίου γκολκίπερ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας είχε οριστικά κριθεί, ήλθε το 41ο λεπτό, κατά το οποίο ο έμπειρος λαρισαίος λίμπερο Γ. Μητράς σε προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από την άμυνα, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον πολύ καλό Τρύφωνα Τσάτσαρο, που έκανε την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους ύστερα από απουσία 7 (!) ολόκληρων ετών. Στην εξέλιξη της παραπάνω φάσης η αθηναϊκή ομάδα μείωσε σε 1-3, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου αφήνοντας τους λογαριασμούς ανοιχτούς για ένα δυνατό β’ ημίχρονο.
Η λαρισινή ομάδα στο β’ ημίχρονο, αγωνιζόμενη πλέον με τον Γραβάνη στη θέση του λίμπερο, είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τον έντονο αντίθετο άνεμο και την πίεση των γηπεδούχων, που είχαν για κορυφαίους τους Γιάννη Ντάσκα (γνωστό δημοσιογράφο-δικηγόρο) και Βερβεσό (υποψήφιος πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες). Έχοντας όμως σε μεγάλη ημέρα τον γκολκίπερ Γιάννη Χατζηευθυμίου όσο και τους στόπερ Στέλιο Νάρη και Τρύφωνα Τσάτσαρο κατάφερε να κρατήσει το μη. Στο 73ο λεπτό δε, κατάφερε με ατομική ενέργεια του Κακαράντζα να σκοράρει και πάλι. Μετά από μερικές καλές ευκαιρίες των Κόρδα και του αντικαταστάτη του Φακίτσα, το σκορ έκλεισε για την λαρισινή ομάδα στο 90’ ο προωθημένος Ζιούνας με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό των κυρίαρχων της αριστερής πλευράς Σάκη Ανδρεάδη και Νίκου Κουμαντζέλη και σέντρα του τελευταίου.
Η σύνθεση της ομάδας του Σ.Α.Δ.Π.Λ. ήταν: Χατζηευθυμίου, Μητράς (41’ Τσάτσαρος), Ανδρεάδης, Κουμαντζέλης, Μαμάκος (25’ Κουτσογιάννης), Νάρης, Ζιούνας, Γραβάνης, Στάμου, Κόρδας (65’ Φακίτσας), Κακαράντζας.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας των Λαρισαίων δικηγόρων συνεχίζεται με τον εντός έδρας αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στο συγκρότημα «Θέμις Αθηνών». Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την 5η Απριλίου, οι δικηγόροι θα τεθούν αντιμέτωποι με αντιπροσωπευτική ομάδα των Δημοσιογράφων της Λάρισας σε φιλική αναμέτρηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να προετοιμάζονται πυρετωδώς για αυτό το ντέρμπι γοήτρου…