Έκτακτη ανακοίνωση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

Λάρισα, 4 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας συνήλθε εκτάκτως με αφορμή τη συμπεριφορά της προεδρεύουσας κατά τη σημερινή δικάσιμο στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, η οποία αφαίρεσε το δικαίωμα της υπεράσπισης από συνήγορο, απορρίπτοντας αίτημα αναβολής που προέβαλε βάσιμα για κώλυμα στο πρόσωπο του και επιχείρησε να διορίσει άλλους δικηγόρους με τη διαδικασία του αυτεπάγγελτου διορισμού, χωρίς καν να διερευνήσει τη δυνατότητα διακοπής της συνεδρίασης σε άλλη ημερομηνία.
Η συγκεκριμένη εφέτης κατά το ίδιο περιστατικό επέδειξε αγενή συμπεριφορά και στο πρόσωπο της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ και κατά το παρελθόν επανειλημμένως απαξίωσε τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Για τους λόγους αυτούς το Δ. Σ. ομόφωνα,

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ απερίφραστα τη συμπεριφορά της κ. Εφέτη.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από τα καθήκοντα τους κατά τις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων στη σύνθεση των οποίων θα συμμετέχει η συγκεκριμένη εφέτης
ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ αναφορά σε όλες τις Προϊστάμενες Αρχές.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου