Γιορτή της Δικαιοσύνης 03.10.2017 – Δήλωση προέδρου ΔΣΛ (φωτογραφικό υλικό)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 03 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν δυστυχώς κορυφαίες αρνητικές συμπεριφορές, που προκάλεσαν το φιλότιμο των πολιτών και αποδόμησαν στα μάτια τους τη Δικαστική Λειτουργία. Η Δικαιοσύνη δεν θα πρέπει να συναλλάσσεται με την εκτελεστική εξουσία και τούτο δυστυχώς στις μέρες μας έπαυσε να είναι αυτονόητο.
Η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου επωμίζεται πλέον το βάρος, να αποδείξει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι μέρος του προβλήματος, ενός παρηκμασμένου πολιτικού προσωπικού και συστήματος. Να εμπεδώσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Δικαστική Λειτουργία είναι “ομοταγής”, ισότιμη και ισόκυρη με την Νομοθετική και την Εκτελεστική Λειτουργία. Ετσι, θα πείσει ότι μπορεί ευπρόσωπα να αξιώνει βελτίωση συνθηκών στο χώρο της Δικαιοσύνης προκειμένου να επιτελέσει το βασικό της καθήκον, που είναι η ταχεία έκδοση των αποφάσεων. Αυτό πλέον αποτελεί μείζον πρόβλημα και ενδιαφέρει όλους τους πολίτες, αφού το δικαίωμα σε «ταχεία δίκη» είναι ατομικό δικαίωμα του πολίτη έναντι του Κράτους και αποτελεί ειδικότερη έκφανση και εκδήλωση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη, πρόσβασης σε Δικαστήριο και άσκησης αποτελεσματικής προσφυγής. Απεναντίας η «βραδεία δίκη» κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, βλάπτει το κύρος της και υπονομεύει το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας.
Τούτο πρέπει επιτέλους να κατανοήσει η Κυβέρνηση, η οποία μέχρι τώρα απέδειξε ότι θέλει το χώρο της Δικαιοσύνης ως προέκταση των κομματικών της επιλογών, ενώ ταυτόχρονα ξεπερνά τα μεγάλα προβλήματα που την ταλανίζουν, την ευθύνη για την επίλυση των οποίων και φέρει ακέραια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

IMG_1663IMG_1652IMG_1621 IMG_1623 IMG_1625 IMG_1627 (1) IMG_1635 IMG_1637 IMG_1645 IMG_1647