6ήμερη οδική εκδρομή ΔΣΛ στην Κωνσταντινούπολη (18-23 Αυγούστου 2014)

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε την πραγματοποίηση

6 ΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΠΡΟΥΣΑ
από 18 Αυγούστου 2014 έως 23 Αυγούστου 2014
ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «MANDELAS TOURS»

Στην εκδρομή μπορούν να πάρουν μέρος τα μέλη του Συλλόγου με τις οικογένειές τους και τυχόν φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα, εφ’ όσον υπάρχει δυνατότητα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 275 €

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : ΜΕΧΡΙ 1.8.2014 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Λ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΥΣA
6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Με όποιο όνομα κι αν την πούμε, Κωνσταντινούπολη, Βυζάντιο, Βασιλεύουσα, Πόλη, Ισταμπούλ η πόλη αυτή είναι μια και μοναδική, γεμάτη αρώματα, ιστορία, μυστήριο κι όσο κι αν προσπαθούμε δεν θα καταλάβουμε ποτέ πως στέκει αγέρωχη μέσα στους αιώνες διατηρώντας την μαγεία και το μεγαλείο της.
Στα βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται η θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα) και στα νότια ο Βόσπορος και ο Κεράτιος Κόλπος. Ουσιαστικά η Κωνσταντινούπολη απλώνεται στην Ασία αλλά ενώνεται και με την Ευρώπη.Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Κερατίου Κόλπου (τουρκ. Haliç) στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, που με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα (τουρκ. Karadeniz) στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στον νότο. Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη(Ανατολική Θράκη) και την Ασία]. Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη (τουρκ. Eminönü και Fatih), την περιοχή του Μπέηογλου (τουρκ. Beyoğlu) με τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι (τουρκ. Üsküdar) μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.
1Η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΡΙΣΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (770 χλμ) 18/8/14 Αναχώρηση από την κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στις 04.30. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος να περιηγηθούμε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα όμορφα γραφικά στενά κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με τη ‘Βασιλεύουσα’.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (60 χλμ) 19/8/14Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ, από τα νεότερα που δημιουργήθηκαν κατά την οθωμανική περιοδο, σε στυλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή, με εξαιρετική πολυτέλεια. Έπειτα προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το μπλέ τζαμί, τη Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγία Σοφία. Θα δούμε επίσης καθοδόν τον σταθμό Σίρκεζι όπου κατέληγε το Όριεντ Εξπρές, το Γενί τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξάνης .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χωρούς και τραγούδια. Στη συνέχεια σας προσφέρουμε πανοραμική νυχτερινή περιήγηση στην ιστορική πόλη όπου θα δούμε τα περίφημα τείχη φωταγωγημένα, από τα πιο αξιόλογα μνημεία της πόλης, θα σταματήσουμε για αναμνηστικές φωτογραφίες στην Αγία Σοφία, θα περάσουμε από τη γέφυρα του Γαλατά, τα ανάκτορα Ντολμά Μπαξέ, το Μπεσίχτας και θα φτάσουμε στην πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Αφού θαυμάσουμε την υπέροχη θέα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.
3Η ΗΜΕΡΑ:ΠΡΙΓΚHΠΟΝΝΗΣΑ (30+30χλμ) 20/8/14Πρωινό και στη συνέχεια μπορεί να ακολουθήσει προαιρετική εκδρομή στα Πριγκηπόνησα. Εννέα μικρά νησάκια στη θάλασσα του Μαρμαρά και πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Από πολύ παλιά χρόνια τα πιο μεγάλα νησιά ήταν μέρη διακοπών των πλούσιων Κωνσταντινουπολιτών. Τα πιο γνωστά είναι η Αντιγόνη, η Χάλκη και η Πρίγκηπος. Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στην Πρίγκηπο και θα κάνουμε προαιρετικά το μεγάλο γύρο του νησιού με το παραδοσιακό παϊτόνι. Προαιρετικό γεύμα στο νησί. Το απόγευμα επιστροφή για ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση. Διαν/ση.
4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ (160+160χλμ) 21/8/14Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα. Παίρνοντας το καράβι φτάνουμε στη Γιαλόβα και από εκεί στην Προύσα. Άφιξη και περιήγηση πόλης όπου θα δούμε το μνημείο του καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού τζαμί του 1399, και τα λουτρά του αυτοκράτορα Ιουστινιανού .Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της Πόλης (φημισμένη για τα μεταξωτά της) και επιστροφή αργά το βράδυ στην Κων/πολη.
5Η ΗΜΕΡΑ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 22/8/14Πρόγευμα και αναχώρηση για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγγελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα δούμε από μακριά τη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της μονής των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626μ.χ. ο Ακάθιστος ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβαρους .Καταλήγουμε στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία και στη μονή της Χώρας με τα ωραιότερα ψηφιδωτά του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.
6Η ΗΜΕΡΑ :ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (850 χλμ) 23/8/14 Πρωινό και αφού τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας στο λεωφορείο, θα επισκεφτούμε την κλειστή αγορά(ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ), όπου θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε τον διάκοσμο, το περιβάλλον και την πληθώρα των προϊόντων(δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης, κοσμήματα κ.λ.π. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. θα περάσουμε από Σιλίβρια (γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου) και θα κάνουμε στάση στην παραλία της Ραιδεστού. Άφιξη στα σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας ,γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη θα σας μαγέψει και θα σας συναρπάσει.
Η Κωνσταντινούπολη είναι βγαλμένη από ανατολίτικο παραμύθι γεμάτη μαγεία, αναμεμιγμένους πολιτισμούς, αρχαιολογικά μνημεία, περιτριγυρισμένη από θάλασσα.
Φεύγοντας από την Κωνσταντινούπολη θα την κουβαλάτε πάντα μέσα σας και οι θύμησες και οι μυρωδιές της θα σας συντροφεύουν παντοτινά.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
• Πέντε (5) διανυκτερεύσεις HOTEL 4* LION ή GOLDEN AGE 1 πλατεία TAXIM
• 5 πρωινά
• Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
• Ολοήμερη ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Πόλης
• Αρχηγό –ξεναγό σε όλη την διάρκεια της εκδρομής
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
• Είσοδοι σε μουσεία και ιστορικούς χώρους
• Ναύλα πλοίου για Προύσα
• Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό
Τιμή συμμετοχής:
• 275 ευρώ το άτομο σε δίκλινο και τρίκλινο
• 470 ευρώ το άτομο σε μονόκλινο
• 190 ευρώ παιδί έως 11 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ –ΞΕΝΑΓΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΙ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
Η ΤΙΜΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 40 ΑΤΟΜΑ