Πανελλαδική αποχή δικηγόρων 5 Μαΐου 2010

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Λ. σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να επικυρώσει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων σχετικά με την κήρυξη αποχής για τις 5 Mαϊου 2010 επειδή

1. Η κατάσταση στην Δικαιοσύνη επιδεινώνεται, οι υποθέσεις προσδιορίζονται το 2012 και το 2013, ο αριθμός των καθημερινά εκδικαζομένων συνεχώς μειώνεται και δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τις τέσσερις ενώ χιλιάδες παραμένουν οι ακαθαρόγραφες αποφάσεις. Η αρνησιδικία στο μεγαλείο της και η πολιτεία κωφεύει και εθελοτυφλεί.

2. Ο θεσμικός ρόλος του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται. Το κύρος και η αξιοπρέπεια των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων και ως ενεργών πολιτών υποβαθμίζεται.

3. Τα θεσμικά όργανα είναι σε εγρήγορση και με την υπευθυνότητα που τα διακρίνει ανταποκρίνονται στην κρισιμότητα των ημερών, με βάση τον θεσμικό ρόλο που η πολιτεία μας εμπιστεύθηκε και που διαχρονικά υπερασπιζόμαστε.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ