ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

08.09.2009

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Α) Όσοι / ες Δικηγόροι και Ασκούμενοι / ες επιθυμούν να διοριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι ή να εξαιρεθούν πρέπει να υποβάλουν ειδικό έντυπο αίτησης από την ΤΡΙΤΗ 8/9/2009 μέχρι και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9/2009 στο ΔΣΛ από τις 08.00 έως τις 14.30.

Β) Υποδείγματα των αιτήσεων μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Δ.Σ.Λ., και να τις κατεβάσουν από τους παρακάτω συνδέσμους: ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ και ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ.

Γ) Με την υπ’ αριθμ. 358/7-9-2009 εγκύκλιο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου που είναι αρμόδιο για τους διορισμούς των Δικαστικών αντιπροσώπων ορίζονται τα εξής :

1. Mόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί από κάθε Δικηγόρο.

2. Αιτήσεις που δεν θα συνταχθούν σύμφωνα με το έντυπο υπόδειγμα ή που θα αναγράφουν συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα διαμερίσματα ή συνοικισμούς περισσότερους από ένα Δήμους ή εκλογικές περιφέρειες, που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις, εκτός των ζητουμένων στα έντυπα των αιτήσεων ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ.

3. Αιτήσεις που υποβάλλονται για λογαριασμό συναδέλφων πρέπει απαραιτήτως να έχουν τη σφραγίδα τους και την υπογραφή τους.

4. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΚΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ :

· Που θα σταλούν με Fax ή τηλεγραφικώς

· Για αναπληρωματικούς ή συνυπηρέτηση

· Για Μονοεδρικές περιφέρειες

Διευκρινίζεται ότι :

α) Ο Δ.Σ.Λ. απλώς θα διαβιβάσει τις αιτήσεις προτίμησης στον ‘Aρειο Πάγο.

β) Για τους διορισμούς θα γίνει κλήρωση

γ) Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας (καταγωγής και άσκησης δικηγορίας)

δ) Σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 5 του Π.Δ. 96/2007 περί εκλογής βουλευτών δεν μπορούν να διορισθούν δικαστικοί αντιπρόσωποι όσοι έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας (όσοι γεννήθηκαν από το 1942 και πριν).

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ