Αρχίζει σήμερα στις Σέρρες το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων

logo

«Δικηγορία και Δικαιοσύνη στην Νέα Εποχή» είναι το θέμα του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες από τις 19 έως και τις 22 Απριλίου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από 21 έτη, καθώς το τελευταίο έγινε το 1998 στην Θεσσαλονίκη.

Την έναρξη του συνεδρίου, το οποίο έχει θέσει υπό την αιγίδα του, έχει κληθεί να κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στον συνέδριο απασχολούν όχι μόνον τους δικηγόρους, αλλά και τους δικαστές και βέβαια την κοινωνία, όλους τους πολίτες, μιας και δεν αναφέρονται μόνον σε ζητήματα που έχουν να κάνουν, για παράδειγμα, μόνον με την αυτοτέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και στην σχέση των δικηγόρων με την κοινωνία και τις κοινωνικές ομάδες και φορείς, καθώς και την λειτουργία του δικαστικού συστήματος.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, Δ. Βερβεσός (Πρόεδρος του ΔΣΑ) επισημαίνει στον χαιρετισμό του για το Συνέδριο:

«Η ανεξαρτησία των ∆ικηγορικών Συλλόγων, ουσιώδης συνιστώσα της συνολικής Ανεξαρτησίας της ∆ικαιοσύνης έχει καταστεί η λύδια λίθος κάθε ευνομούμενου δημοκρατικού κράτους δικαίου. Γι’ αυτό και αποτελεί αφενός την επίκαιρη αλλά και πάγια κατακλείδα και αφετέρου – αυτόθροα – και τη βασική Θεματολογία του Συνεδρίου, απέναντι στις απόπειρες περιορισμού και φαλκίδευσής της, που επιχειρούνται από εθνικές και υπερεθνικές πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις».

Σύνεδροι είναι οι Πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ενώ δικαίωμα παρέμβασης έχουν και εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετείχαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων.

Επισυνάπτονται:

–Το πρόγραμμα του Συνεδρίου

–Ο Χαιρετισμός του Προέδρου της Ολομέλειας

–Η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

–Η εισήγηση της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττας Μπασδέκη

Λεπτομέρειες για το συνέδριο και οι εισηγήσεις υπάρχουν στο site του Συνεδρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.lawconf2019.gr/