Πραγματοποιήθηκε την 25.01.2019 στο ΜΔΛ η επιστημονική ημερίδα με θέμα : «Σύγχρονες τάσεις της ποινικής νομολογίας στο πεδίο του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς» (φωτογραφίες και βίντεο)

Στην κατάμεστη, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας πραγματοποιήθηκε την Παρασκεύη25 Ιανουαρίου 2019 η επιστημονική ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ Νικολέττας Μπασδέκη, και με μια σύντομη παρέμβαση του Δικηγόρου Λάρισας κ. Κωνσταντίνου Μιχαλόπουλου.

Ακολούθως, ο συντονιστής της συζήτησης και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε το λόγο στην κ. Μαρία Καϊάφα-Γκμπάντι, καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ η οποία ανεπτυξε την εισήγησή της με θέμα: «Σύγχρονες τάσεις της ποινικής νομολογίας – Ουσιαστικό ποινικό δίκαιο» σε σχέση πάντα με το οικονομικό έγκλημα.

Ακολούθησε η κ. Βαρβάρα Πάπαρη, Εφέτης Λάρισας, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την εισήγηση της με θέμα : «Ο συνυπολογισμός της ωφέλειας του Δημοσίου στην απάτη «περί την πρόσληψη»», κατά την οποία παρουσίασε όλες τις θέσεις που έχει κατά καιρούς υποστηρίξει η νομολογία των ποινικών δικαστηρίων της χώρας για το ζήτημα.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος, Εισαγγελέας Εφετών, προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, ανέλυσε στο κοινό που παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον, «Δύο ενδιαφέροντα ζητήματα της νομολογίας σχετικά με εγκλήματα διαφθοράς».

Τέλος, ο κ. Λάμπρος Μαργαρίτης, καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ αναφέρθηκε, με τη γνωστή κριτική του ματιά, στις «Σύγχρονες τάσεις της ποινικής νομολογίας του Αρείου Πάγου – Ποινικό δικονομικό δίκαιο» στο πεδίο του οικονομικού εγκλήματος.

Η εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύνουσα το Εφετείο Λάρισας, Πρόεδρος Εφετών κ. Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Απόστολος Τζαμαλής και πολλοί δικαστικοί λειτουργοί και δικηγόροι της Λάρισας και των όμορων Πρωτοδικείων, έκλεισε με παρεμβάσεις των παρισταμένων.

Ακολουθούν το σχετικό βίντεο καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση.