Τέλεση αγιασμού ενόψει της έναρξης του δικαστικού έτους – 18.09.2017

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Λάρισα, 18.09.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσία πλήθους δικαστών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε και φέτος στην αίθουσα τελετών του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του δικαστικού έτους. Στη λιτή τελετή χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Αχίλλειος, ο οποίος μετέφερε και τις ειλικρινείς ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός στον χαιρετισμό του επεσήμανε ιδιαιτέρως τη σημασία που έχει η αρμονική συνεργασία μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα άψογης συνεργασίας και παραγωγής απτών αποτελεσμάτων προς όφελος συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και πολιτών ανέφερε:

1. Το ηλεκτρονικό σύστημα ζωντανής παρακολούθησης ποινικού εκθέματος που αναπτύχθηκε και εγκαταστάθηκε με δαπάνες του ΔΣΛ και με δικό μας εξαρχής νέο σχεδιασμό που ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση του γραμματέα, λειτουργεί αισίως δύο χρόνια με την αμέριστη συνεργασία των αρμοδίων δικαστών και δικαστικών γραμματέων. Πλέον έφτασε η ώρα της ολοκλήρωσής του με την εγκατάσταση επτά μεγάλου μεγέθους οθονών σε επιλεγμένα σημεία του Δικαστικού Μεγάρου και μιας οθόνης στο Μέγαρο Δικηγόρων, στις οποίες πέραν της εξέλιξης των ποινικού εκθέματος θα απεικονίζονται επίκαιρες ανακοινώσεις, ειδήσεις και άλλα ενημερωτικά στοιχεία. Ήδη προκηρύχθηκε από τον ΔΣΛ ο διαγωνισμός προμήθειας και εγκατάστασης και αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία πριν το τέλος του 2017.

2. Την υλοποίηση της παρακολούθησης πορείας ποινικής υπόθεσης μέσω διασύνδεσης της Εισαγγελίας με τον κλειστό τομέα του ιστοτόπου του ΔΣΛ, που προχωράει μετά από πολυετή προσπάθεια, χάρη στην επιμονή του ΔΣΛ και το γνήσιο ενδιαφέρον και το πνεύμα συνεργασίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μαγκούτα. Αυτονοήτως θα τηρηθούν αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας και διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων, αφού η αναζήτηση θα γίνεται μόνο με ΑΒΜ και αρ. πρωτοκόλλου και η εμφάνιση των στοιχείων μόνον με τα αρχικά των εμπλεκομένων προσώπων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ      ΑΝΤΩΝΙΟΣ Σ. ΓΡΑΒΑΝΗΣ

 

VNT_4772 VNT_4773 VNT_4777 VNT_4781 VNT_4768

AGIASMOS 2017-1200x675 AGIASMOS 2017BAGIASMOS 2017C AGIASMOS 2017A