«Η νομοθέτηση του Λάθους» (άρθρο Βασίλη Αλεξανδρή, προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος)

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                           Αθήνα, 6/5/2016

 «Η νομοθέτηση του λάθους»: Αρθρο-παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Β. Αλεξανδρή στα «ΝΕΑ» για το ασφαλιστικό

 Με τίτλο,»η νομοθέτηση του λάθους», στο άρθρο παρέμβασή του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλειος Ε. Αλεξανδρής, επισημαίνει ότι η αιφνίδια και με συνοπτικές διαδικασίες ψήφιση του επίμαχου ν/σ, το οποίο ευθέως παραβιάζει το Σύνταγμα και την ευρωπαική δικαιοταξία, δεν ταιριάζει σε μια δημοκρατία και μια ευνομούμενη πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου».

Σημειώνει την απουσία αναλογιστικών μελετών και τον προσχηματικό διάλογο και επαναλμβάνει ότι ¨»το νέο σύστημα επιβάλει δημευτικού χαρακτήρα εισφοροδοτική επιβάρυνση στους δικηγόρους.Αποστερεί το μεγαλύτερο μέρος του προιόντος της εργασίας τους και θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τα αναγκαία μέσα αξιοπρεπούς διαβίωσης τους. Αυτή είναι η προοπτική του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος!».

Και καταλήγει, τονίζοντας ότι «η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν συνιστά το τέλος του αγώνα του δικηγορικού σώματος για την διαμόρφωση ενός ορθολογικού και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος. Τον λόγο θα έχει, πλέον, μεταξύ άλλων, και η δικαστική λειτουργια».

Το πλήρες άρθρο ΕΔΩ